Geïnteresseerd in platte wijnflessen?

Meer met minder. Duurzaam kan ook lekker zijn!

Brievenbus wijn: deze platte wijnflessen passen door een brievenbus en zijn een super duurzaam wijn cadeau!

Waar kun je platte wijnflessen bestellen?

Garçon Wines, het bedrijf uit Londen dat in april 2019 de Plastics Recycling Awards Europe 2019 won, produceert zijn flessen van 100% gerecycled PET. Tijdelijk waren ze beschikbaar in 3 varianten (rood, wit en rosé) bij Bloompost (16,95 excl. 2,95 verzendkosten). Op dit moment is er helaas geen leverancier actief in Nederland / België. Wel kun je bestellen bij Letterbox Gifts (op dit moment alleen voor adressen in UK & Ireland)

Duurzaamheid’ is in deze politiek correcte tijden een moeizaam begrip aan het worden. Je kan er beleid mee maken zowel als bestrijden – we moeten het steeds opnieuw definiëren. ‘Doe meer met minder’ is een catch phrase in de klimaattransitie, maar soms ook het devies van bedrijven die het milieu verwoesten.

Meer doen met minder is goed, als wat je doet goed is. Extinction Rebellion wil dat we met alles wat fijn is ophouden en alleen nog gras eten. De normale consument wil best groen leven, maar zij analyseert tegelijk kosten en baten, inclusief payback time. Misschien is less inderdaad more, maar beter zeggen we: doe meer goed met minder.

Meer lekkers met minder

Gelukkig zijn er bedrijven die dat ook beseffen, zoals (het in mijn oren wat onsmakelijk klinkende) Garçon Wines. Hun one-liner is: “21st Century Sustainable Wine Packaging Solutions”. En dat is nu net wat onze branche nodig heeft. Want ontvangers van onze – goedbedoelde – cadeautjes worden niet blij van overmatig gebruik van verpakkingen.

Lees ook:  Originele Sinterklaaspakketten voor personeel: wat zit er in?

Duurzame wijnverpakkingen voor de 21ste eeuw

Ten eerste hebben ze het aangedurfd om de wijnfles opnieuw te ontwerpen. Al honderden jaren roept het woord wijnfles hetzelfde beeld op: hoog, rond, met een flessenhals aan de bovenkant en een ziel van onder. Zo’n fles werd oorspronkelijk geblazen, en was dus bol van onderen. Met een deuk erin bleef hij beter staan, en de bodem was ook minder kwetsbaar.

De Garçons hebben wiskunde ingezet om die klassieke vorm te optimaliseren, en zie: ze slaagden erin om een fles te creëren die platter en ietsje hoger is, en 40% minder ruimte inneemt dan een ronde. Het silhouet is hetzelfde gebleven!

Bijpassend ontwierpen ze een even baanbrekende doos, waar ze 8 flessen verticaal en 2 flessen horizontaal in kwijt kunnen – in dezelfde ruimte als vier traditionele flessen innemen! Super efficiënt.

TIP: Indruk maken met een fles wijn? Deze stijlvolle en originele wijnverpakking ideeën wil je niet missen. Lees ook 6 originele verpakkingen voor een fles wijn

duurzame wijnverpakking doos platte flessen garcon wines
200% efficiëntere wijnverpakking

En dat is nog niet alle duurzaamheid. In plaats van breekbaar glas zijn de eco-flessen van Garcon gemaakt van 100% gecrecycled en recyclebare kunststof, die ook nog eens 87% lichter is dan het glazen equivalent. Dat alleen al bespaart 500gram CO2 per fles in de complete supply chain.

duurzame wijnfles verpakking life cycle wijnflessen garcon wines

Meer etiket op de wijnfles

De platte zijkanten bieden zowel aan de voor- als achterkant ruimte voor grote etiketten. Gekoppeld aan de aparte vorm bieden deze unieke mogelijkheden voor opvallende visual merchandising. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit gave wijncadeau: een label met kort verhaal.

Lees ook:  Brievenbus kerstboom. Leuk of meuk?

Beschikbaar met of zonder wijn

Toen ik in mei 2018 schreef over de letterbox wine als origineel wijngeschenk, kon je dit product hier nog niet krijgen. Garçon Wines kan zijn flessen met uniek etiket én wijn leveren, in meerdere slimme verpakkingen.

brievenbus wijnen plat recycled plastic duurzaam

Brievenbus wijn cadeau bestellen

Maak of koop je jouw eigen drank, dan vullen ze daarmee graag hun flessen. Op aanvraag is het zelfs mogelijk lege flessen plus verpakkingsmateriaal te leveren! Vanaf 1 stuk kun je ze online bestellen bij Letterbox Gifts. Let op: alleen voor adressen in UK en Ireland.

rode wijn brievenbus fles cadeau

RODE WIJN PER POST – 16,95 excl. 2,95 verzendkosten
Brisa Tempranillo 2018

witte wijn brievenbus fles cadeau

WITTE WIJN PER POST – 16,95 excl. 2,95 verzendkosten
Pavona Sauvignon Blanc

rose wijn brievenbus fles cadeau

ROSÉ WIJN PER POST – 16,95 excl. 2,95 verzendkosten
Delgada rosé wijn

Let op: Onlangs werden we er op gewezen, dat de leverancier niet kan garanderen dat dit geschenk door iedere brievenbus zal passen! Wel hanteren ze bij Bloompost het lage brievenbus verzendtarief.


Zie je mogelijkheden? Ik ook! Meer goed doen met minder!