Nike karabijnhaak: Swoosh!

Nike’s nieuwe Air Force 1 is uitgerust met een Swoosh karabijnhaak

De Nike Air Force zag al in 1982 het levenslicht, als revolutionaire basketbalschoen met de inmiddels iconische “air unit”. Met de luchtvering konden de basketballers nog hoger springen, en al snel was deze classic een must als je ‘street-wise’ wilde overkomen. Inmiddels is de schoen in vele varianten  uitgebracht en door andere merken geremixed, zodat ze ook  ‘casual’ inzetbaar zijn voor modebewuste sporters, kinderen, dames, heren en andere personen. 

Karabijnhaak in vorm van Nike Swoosh logo

Nike’s eerbiedwaardige variant Air Force 1 (ja, genoemd naar het vliegtuig van de US president) heeft nu weer een aardige make-over gekregen. De twee Air Force 1 ’07 Premium modellen ( wit of zwart) werden uitgerust met opvallende karabijnhaken in de vorm van het Nike-Swoosh logo, die met twee elastiekjes vastgemaakt zijn op de zijkant van de schoen. De idee is blijkbaar dat je daar bijvoorbeeld je (auto)sleutels aanhangt – iets wat ik persoonlijk niet snel zal doen. 

Nike Air Force 1 07 Premium karabijnhaak
Nike Air Force 1 ’07 Premium

Maar cool is het wel. Karabijnhaken zijn sowieso handige outdoor gadgets. Wat ik aardig vind is dat er een portemonneetje in de tong gemaakt is, waarin je wat geld zou kunnen opbergen. Maar wie heeft er nog cash bij zich, vraag ik me dan weer af. 

Je vraagt je af wanneer Nike – of een ander merk – losse promotionele karabijnhaken gaat aanbieden als bling bling accessoire. Dan kun je je Airforce 1s nóg exclusiever maken.

Lees ook:  Winter survival kit van Malibu