Lucht zitzak kopen; hier moet je op letten

 

Offerte voor grote aantallen of 1 lucht zitzak kopen? Check deze eigenschappen voor je bestelt.

Sinds de uitbraak van opblaasbare zitzak gekte is er een wildgroei aan leveranciers en fabrikanten ontstaan. Ze worden ook air-loungers of opblaasbare zitzakken genoemd. De prijs van een lucht zitzak loopt uiteen van € 2,- tot € 80,-. Je begrijpt zelf ook wel dat de kwaliteit van deze super relaxte nieuwe zitzak niet overal hetzelfde is. We hebben daarom diverse opblaasbare zitzakken gekocht en mogen testen. Voorlopig komen we op deze pijnpunten uit:

Materiaalkeuze

Het meest belangrijke aspect is natuurlijk de stevigheid. Net als een ballon vang je lucht in de zitzak. Binnen in de zitzakken zit een kunststof – luchtdichte – zak. De bedoeling is dat de lucht zo lang mogelijk gevangen blijft in de zak. De luchtdichte zitzak wordt daarom beschermt door een hoes, meestal van stevig ripstop nylon (210t). Zoals bij de Air Lounger. Bij sommige lucht zitzakken is deze hoes echter gemaakt van polyester. Nylon en polyester zijn beide synthetische stoffen, maar nylonproductie is duurder, wat resulteert in een hogere prijs. Nylon is stevig en weerbestendig. Daarom wordt het vaak in outdoor kleding of rugzakken gebruikt. Beide stoffen zijn brandvertragend, maar nylon is sterker.

Details

Enkele uitvoeringen zijn voorzien van een lus om de opgeblazen zitzak in de grond te fixeren. Handig! Er is niet veel wind nodig om de zitzak weg te zien vliegen wanneer je eventjes opstaat om iets anders te doen. Denk ook aan een vakje op de zijkant om kleine spullen (zonnebril, mobieltje, etc) in op te kunnen bergen. Je kunt ook een lucht zitzak kopen met kussen. het kussen vonden we zelf niet echt van toegevoegde waarde. Standaard modellen – zonder kussen – buigen automatisch om je nek heen als je erin gaat zitten of liggen.

Lees ook:  Tips voor het samenstellen van een kerstpakket

Sluit systeem

Elke lucht zitzak die wij hebben getest wordt afgesloten met een zogenaamde parachute gesp van kunststof. Het enige verschil, dat we hier hebben opgemerkt, is dat sommige modellen gebruik maken van een dikkere gesp dan anderen. Hoe groter de gesp hoe steviger de sluiting.

Bedrukken

Wil jij een lucht zitzak bedrukken met je logo? Dat kan bij sommige leveranciers slechts in 1 kleur. Maar er zijn ook aanbieders die all-over bedrukking aanbieden in full color. Of leveren in eigen PMS kleur. De M.O.Q. verschilt van 25 tot 1.000 stuks. De levertijd met bedrukking van je logo is circa 10 – 12 weken. De luchtzak bestaat uit een buiten- en binnenhoes. Hij kan om die reden alleen (professioneel) bedrukt worden vóór de assemblage. Er is een mogelijkheid om de air lounger na assemblage te bedrukken, maar dat is zeer kostbaar en de kwaliteit is niet geweldig.

Een goede lucht zitzak kopen is dus niet eenvoudig omdat er zoveel verschillende uitvoeringen en prijzen worden aangeboden. Mocht je zelf een goede tip of ervaring hebben, laat een reactie achter onder dit bericht. Bedankt!

Kleine aantallen online bestellen:

Offerte grote aantallen:

    Plaats een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.