Corkodile kurkpistool

Neue Freunde ontwerpt schattig kurkpistool, leuk als relatiegeschenk voor bij het standaard flesje wijn

Dit kurkpistool in de vorm van een krokodil schiet wijnkurken en is gemaakt van massief beukenhout. Je kunt er een kurk ongeveer 5 meter de lucht in schieten. En het pistooltje is daarom ideaal als give-away, premium of een grappig cadeau voor wijnliefhebbers. Leuk idee om cadeau te geven bij een saaie fles wijn. 

kurkpistool kinderpistool relatiegeschenk wijnkurk
Corkodile kurkpistool wordt geleverd inclusief 3 kurken

Wat is dat toch met jongens en pistolen?

Speelgoedpistolen, en dingen waar je mee kunt schieten, blijven vooral jongens en mannen interesseren. Als wij mannen iets geweldig vinden, dan is het wel schieten. Ik ken volwassen kerels, die ruim voorbij de 30, nog steeds zijn blijven haken in het pistooltijdperk. En mocht je voor een bedrijfsfeestje eens verdwaald raken in een schietclub: 99% van de leden is man. Maar ook vrouwen houden ervan om zo hard mogelijk de kurk van een champagnefles te laten knallen.

Speelgoedpistool: is dat wel een goed idee?

Sinds de eeuwwisseling lijkt onze maatschappij steeds braver te worden. Roken is onbetaalbaar en fout. Bijna elk merk doneert wel iets aan een goed doel en dranquilo moet het nieuwe normaal worden. Het is net een wedstrijd: wie is er er het wokest? Dus dat jij je afvraagt of een kurkpistool cadeau geven, wel een goed idee is? Dan verbaast mij dat niet.

Ouders vragen zich ook steeds vaker af of het speelgoedpistool pedagogisch verantwoord is. Persoonlijk zit ik in het kamp vóór pistolen, catapults en de pijl & boog. Het is goed voor je behendigheid, en je leert instinctief natuurkundige wetten als zwaartekracht en elasticiteit begrijpen. Er is trouwens ook geen wetenschappelijk bewijs dat agressief of asociaal gedrag gestimuleerd wordt door nepwapens.

Lees ook:  Hak maakt slim bord voor kinderen

Vanaf 6 jaar

Die kurk knalt makkelijk naar de andere kant van de kamer. Dus je hebt wat kracht nodig om het pistool te spannen. Daar is bewust voor gekozen zodat hele kleine kinderen het pistool niet kunnen laden. Geadviseerd wordt om het kurk schietende pistooltje niet aan kinderen onder de 6 jaar oud te geven.

Bij de Corkodile worden ook 3 mooie ansichtkaarten van zeedieren geleverd. De kaarten zijn ontworpen door de bekende kinderboekenschrijver en illustrator uit Frankfurt, Jörg Mühle. Het ontwerp van de Corkodile zelf komt ook uit Duitsland, van het duo: Carsten Rosenbohm en Christopher Fellehner. Onder het label Neue Freunde maken deze ontwerpers nog veel meer mooie producten voor bedrijven als Revell, Ravensburger en Schleich.

Stoerder

Zoek je iets met een hoger macho gehalte dan dit kurkpistool? In de categorie drank gadgets hebben we nog een andere leuke tip. Veel minder geschikt voor kinderen, maar ook gaaf is de CAPBOOM flesopener. Deze gadget schiet kroonkurken met 100km/u + feestelijke knal (PLOP) van je bierflesjes!