Manchetknopen 3D printen

Jij kunt ook manchetknopen 3d printen. Teken je ontwerp in SketchUp. Laat Shapeways sterling zilver gieten in een gipsvorm gemaakt van een 3D-geprint wasmodel.


Nu duurzame- , MVO- en ‘groene’ relatiegeschenken vanzelfsprekend zijn geworden, moeten we snel op zoek naar iets nieuws. Dit geldt misschien niet voor iedereen. Maar een kritisch klanten hart, krijg je niet meer warm met ethisch en moraal verantwoorde productieprocessen. So-what dat jouw pen gemaakt is van gerecyclede gympen. En: ja ik mag hopen dat mijn bedrijfskleding niet uit een sweat shop komt. Wat dan wel?

Dubbel indruk maken: combinatie tussen moderne tech en eeuwenoude ambacht

Kom met iets nieuws! Dat nieuwe wat je zoekt heb ik gevonden: handgemaakt. Handgemaakt is de nieuwste – ouderwetse – trend. Zodra je erbij stil staat valt het direct op: overal die stickertjes met hand made in… Wil jij dubbel indruk maken? Gebruik de combinatie tussen moderne tech en eeuwenoude ambacht. Die 2 werelden komen samen in dit voorbeeld. Een uniek en handgemaakt relatiegeschenk: 3D print manchetknopen.

Iconische Bugatti grill

De klassieke manchetknopen in dit voorbeeld zijn gemaakt door Emiel Rombach. Zijn vader is al jaren een grote fan van de klassieke Bugatti-racewagens. Voor een speciale gelegenheid ontwierp hij deze unieke manchetknopen. Het zijn exacte replica’s van een Bugatti T59-grill, getekend in SketchUp en 3D geprint in wax en gegoten in sterling zilver door Shapeways. De grill is zwart geverfd met porseleinverf in de oven.

Manchetknopen geprint met een 3D printer en gegoten in echt zilver.

Stadsknopen

Ander voorbeeld. Leuk voor city marketeers. Geïnspireerd door de diversiteit en schoonheid van de beroemde grachtpanden van Amsterdam heeft Chocolate and Foam een serie van de Amsterdamse grachten manchetknopen City Cufflinks uitgebracht. Met behulp van 3D printers zijn deze puur zilveren manchetknopen gebaseerd op de Amsterdamse Herengracht nr. 1 t/m nr. 77 gemaakt. Je hebt ze ook van London en New York.

Daarom manchetknoop

Overhemden met een dubbele manchet. Je komt ze niet meer elke dag tegen op de werkvloer. Misschien nog bij een sjiek feestje. Toch is dit een geschikt relatiegeschenk idee. Ik zal je uitleggen waarom. Vrouwen kunnen armbanden, ringen, oorbellen en kettinkjes dragen. Ook op het gebied van kleding kan een vrouw uit een veel ruimere garderobe kiezen dan mannen. Het scala aan sieraden / accessoires voor de man is een stuk kleiner. Mannen hebben 3 dingen om hun saaie outfit leuk te maken: sokken, horloges en manchetknopen.

Lees ook:  Designer Taku Omura transformeert logo's in handige huishoudelijke artikelen

3D printen

Wil jij voor je relaties manchetknopen 3D printen. Denk dan verder dan de vorm van je logo. Heb je een beeldmerk, een iconisch productontwerp of wellicht een character. Ik heb zelf ooit hele leuke groene manchetknopen gekregen in de vorm van augurkjes. Ze waren ontworpen voor een directeur van een augurken fabriek. Een bekend thema is ook de fifties pin-up verstopt in een sierlijke manchetknoop.