Knallen met miniatuur kanon

In het Oostenrijkse Vorarlberg wordt traditiegetrouw het nieuwe jaar ingeluid met vuurwerkshows, die wijd en zijd bekend zijn en duizenden toeschouwers trekken. Maar terwijl in naburige steden het eindejaarspektakel gewoon doorging, bleef het dit jaar in Meiningen om 0.10 uur op 1 januari donker en stil. „Wir halten das nicht für das richtige Zeichen in dieser Zeit“, had burgemeester Fabian Giesder in het lokale sufferdje verklaard, gesteund door de gemeenteraad.

Rotjes en vuurpijlen waren ook al verboden en dat zinde Andreas Kühne, lid van de plaatselijke brandweer en begenadigd metaal- en schrijnwerker, helemaal niet. Hij was en is dol op feestelijk knallen – met rotjes, maar ook op andere manieren. “Saluutschoten bijvoorbeeld, die zijn niet bedoeld om af te schrikken, maar om een vreugdevolle gelegenheid extra luister bij te zetten.” Dat bracht hem op een idee.

Miniatuur kanon als relatiegeschenk: hier koop je ze!

Lang verhaal kort: Andreas schoolde zich bij en begon startup Kanonen Kühne, dat echt werkende mini-kanonnen bouwt en verkoopt. En zo’n mini kanon is ook geschikt als wel een heel apart relatiegeschenk! Om enig idee te krijgen van de impact van zo’n kleinood, zie (en hoor) :

Lees ook:  Hilarisch HEMA: Hoe een Saai Cadeau Veranderde in een Vrolijke Vrachtwagen Kerstbal!