Wetenschappelijke goodies van CERN

This T-Shirt is made of 9 million billion billion quarks

Geinige quote voor een nerdy t-shirt

Waaruit bestaat het universum? Hoe zit het in elkaar? Natuurkundigen bij CERN zijn met behulp van de krachgste  deeltjesversnellers ter wereld op zoek naar antwoorden op deze en dergelijke vragen. Ze gebruiken die ingewikkelde apparaten om de basis bouwblokken van de tastbare en ontastbare materie te bestuderen – de ‘fundamentele deeltjes’ en de fundamentele natuurwetten waaraan deze zich houden. 

Het CERN-laboratorium werd opgericht in 1954 als een van Europa’s eerste ‘joint ventures’, waarin nu 22 lidstaten participeren. Je vindt het op de grens van Zwitserland en Frankrijk, in Meyrin.

Ideetjes voor promotionele producten en goodies met een wetenschappelijke twist vind je in de CERN cadeaushop 

Hoewel die 22 lidstaten veel geld geven om de deeltjes in de LHC te laten botsen, komen ze als echte onderzoekers altijd geld en aandacht tekort. En als wetenschappers weten ze heel goed wat ‘branded merchandise’ kan bijdragen om beide te laten groeien!

Dus is er ook een CERN shop, waar je alle soorten artikelen kunt kopen, met verwijzingen naar CERN zelf maar ook met bijvoorbeeld de mathematische representatie van het Standard Model of particle physics. Leuke tips als je een cadeau zoekt voor types als Alexander Klöpping en Diederik Jekel, zeg maar nerds, slimmeriken, geeks en whizzkids. Er is ook een sleutelhanger met het Higgs Boson deeltje, bekend van Sheldon Cooper.

Mijn persoonlijke favoriet is deze romper: 

wetenschappelijke goodie baby rompertje
“I want to be a particle physicist” T-Shirt

Met als tweede keus:

mama supernova tshirt schience goodies
“My mother is a supernova” T-shirt

Geen online verkoop!

Ik had dat rompertje meteen besteld, als de CERN shop even up-to-date ware geweest als de Large Hadron Collider, maar  helaas… je moet wel naar Meyrin reizen om die interessante spulletjes aan te schaffen voor je zoon die naar het gymnasium gaat of je dochter die in Delft gaat studeren. Ben je op zoek naar wetenschappelijke goodies, gadgets voor knappe koppen en nerd cadeaus? Bel naar CERN. Mocht je er honderd of duizend tegelijk willen, dan kun je vast en zeker een mailtje sturen om te vragen naar de condities…