Wat zit er in de duurste goodiebag?

Krankzinnig luxe goodiebag vult enkele koffers!

WOW, de goodiebag voor genomineerden van de Oscars kost dik $ 200.000 per stuk!

Op 9 februari 2020 werden de jaarlijkse Oscars weer uitgereikt in het Dolby Theater in Los Angeles. Slechts enkele van de 24 genomineerden voor de best actor/actress/director hoofdprijs gingen met een goudkleurig standbeeldje naar huis. Maar allemaal werden ze verblijd met een krankzinnige goodiebag (geschatte waarde van 215.000 Dollar), met dank aan marketingorganisatie Distinctive Assets. 

Is dit het soort geschenk inspiratie dat je zoekt? Dan hebben je klanten een goede smaak. Bekijk ook dit relatiegeschenk van een miljoen Euro voor de Chinese president Xi Jinping. Of shop voor een kerstpakket t.w.v. ruim 20k bij Harrods.

Acteurs en actrices die genomineerd zijn voor een Oscar krijgen elk jaar een superdeluxe goodiebag. Deze traditie begon zo’n 20 jaar geleden. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) besloot om alle genomineerden een gesponsorde (luxe) goodiebag met leuke dingetjes te geven. De waarde ervan steeg en steeg, tot de waarde van de inhoud halverwege het eerste decennium dit idiote peil bereikte.

inhoud duurste goodiebag wat kost het
Lars Fary en zijn duurste goodiebag ooit. Credits: Distinctive Assets

Belastingdienst toont interesse

Geen wonder dat de IRS ( de Amerikaanse belastingdienst) de ontvangers al snel dwong er inkomstenbelasting over te betalen. Reden genoeg voor sommigen om het cadeau te weigeren, voor anderen om de inhoud (grotendeels) weg te schenken aan goede doelen. De Academy vond het toen niet leuk meer – maar Distinctive Assets nam de rol van gulle gever graag over. Er ontstond aanvankelijk nog een juridische strijd om het gebruik van de Oscars-branding, maar deze werd in der minnen geschikt.

Lees ook:  3 x origineel wijn proefpakket cadeau

Leverancier: Sultan of Swag

De totale waarde van de 25 goodiebags wordt dit jaar geschat op $ 5,4 miljoen. Voor Distinctive Assets geen probleem. Het bedrijf werd twintig jaar geleden opgericht door Lars Fary, bijnaam ‘the sultan of swag’, als showroom voor kostuumontwerpers voor televisieshows. In 2000 begon hij relatiegeschenken cadeau te geven aan beroemdheden bij de Grammy’s; inmiddels levert hij swag voor bijna alle grote ‘awards’ evenementen, waaronder de Tonys en de American Music Awards.

lash fary sultan of swag relatiegeschenk goeroe los angeles usa
Lars Fary

Soms zijn het de kleinste dingen die mensen het leukst vinden!

Lars Fary, ‘the sultan of swag’

Potentiële perswaarde van deelname

De merken die deze gelegenheden aangrijpen om via de beroemdheden hun waren en diensten aan te prijzen betalen er goud geld voor. Om alleen al mee te doen (van koekjesfabrikanten en all inclusive cruises tot plastisch chirurgen) betalen de ruim 60 deelnemers tussen de $ 4.000 en $ 50.000  aan Distinctive Assets. Daar komt nog vanaf $ 2,6 miljoen bij voor een commercial van 30 seconden tijdens de Oscars-uitzending. Blijkbaar is het dat waard, wanneer minstens één van de ontvangers op social media of in de roddelpers wordt gezien met, op of in een van de cadeautjes.

Inhoud duurste goodiebag 2020

Het duurste item dit jaar was een luxe cruise naar Antarctica, ter waarde van $ 78.000. De reis zal plaatsvinden op ’s werelds eerste ultra-luxe expeditiejacht: de Scenic Eclipse. Het is het meest extravagante geschenk in de geschiedenis van Distinctive Assets.

Onder de andere memorabele geschenken:

  • een romantisch uitje in een Spaanse vuurtoren die is omgebouwd tot een luxe hotel ($ 1.300 tot $ 1.800 per nacht)
  • een op DNA gebaseerde gepersonaliseerde medicijnkit
  • een jaar lidmaatschap van exclusieve datingclub Drawing Down the Moon Matchmaking ($ 20.000)
  • tot $ 25.000 aan cosmetische behandelingen van arts Konstantin Vasyukevich uit Manhattan.
Lees ook:  Goodiebags voor virtuele evenementen

Het goedkoopste item is een two-pack donkere chocolade Milanos, die $ 4,89 kost voor een set van 10. “Soms zijn het de kleinste dingen die mensen het leukst vinden!” aldus Fary. Wil je de volledige inhoud checken, kijk dan op Cheatsheet.