Nieuw: Unilever gift sets

Unilever gaat de food gifting markt op met premium gift sets voor ieder geefmoment

Unilever heeft onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Fiskars (actief in o.a. serviesgoed, geschenken en woondecoratie, met merken als Iittala, Wedgwood en Royal Doulton) en PostNL, om tezamen premium giftsets aan te gaan bieden. 

A-merken

De Unilever gift sets kunnen worden samengesteld met A-merken uit het assortiment van Unilever en design artikelen uit het home & living segment van Fiskars. Zo is er een beterschaps-giftset met Pukka thee en een Iittala mok, een BBQ-giftset met Calvé en Hellmann’s sauzen en 6 schaaltjes van Royal Doulton en een health-giftset met Calvé dressings en een dressing shaker van Fiskars. 

Unilever gift sets (B2B en B2C)

Unilever en Fiskars bieden retailers vanuit hun productportfolio de mogelijkheid om naar eigen keuze een premium giftset samen te stellen. Door de samenwerking met PostNL kunnen zij hun relatiegeschenk direct naar de consument versturen. Als vierde partij is PIMM Solutions de eerste distributeur die met dit concept het business-to-business corporate gifting segment wil bedienen.

Gepersonaliseerd

Unilever zegt er trots op te zijn,  dat zij gift sets kunnen aanbieden waarbij voedingsmiddelen met premium home & living artikelen worden gecombineerd en de inhoud naar keuze kan worden samengesteld. Door de samenwerking met Post.nl kan de gift set de volgende dag al bij de consument of een fysiek verkooppunt worden geleverd. Dit sluit aan bij de groeiende vraag naar meer gepersonaliseerde en dus flexibele cadeaupakketten. 

Food Gifting on the rise

Uit onderzoek van ResearchAndMarkets.com, gepubliceerd als “Consumer and Corporate Food Gifting in the U.S., 7th Edition“, blijkt dat het weggeven van ‘lekkers’ even populair ( en effectief!) is als altijd. De helft van de mensheid geeft geregeld iets eet- of drinkbaars aan een ander cadeau, vooral bij speciale gelegenheden. Denk aan chocolade op Valentijnsdag of letters met Sinterklaas. Chocolade was, na bloemen, ook het meest populaire cadeau in thuiswerkpakketten tijdens de lockdown.

Lees ook:  Kaas per post

Dat sluit aan bij de conclusie van het B2B onderzoek dat Cartwright & Butler in 2019 deed. De meest populaire relatiegeschenken, volgens de resultaten uit dit onderzoek, zijn voedsel en drankproducten. De food-marketeers van Unilever zien blijkbaar goede kansen om nieuwe consumenten te bereiken, en hun producten ook te promoten voor alledaagse gelegenheden en vakanties. 

Trend

Een stel bij elkaar passende cadeaus aantrekkelijk verpakken is populair. Gevers kiezen voor food geschenken, omdat ze (bijna) zeker weten dat de ontvanger het zal waarderen én consumeren. Vooral als het om iets aparts gaat dat de meeste mensen normaal niet zouden kopen. Met food gifting kun je, of móet je, ook heel goed inspelen op moderne trends als duurzaamheid, gezondheid enzovoorts.