George Harrisons kabouters terug als influencer gift

Deze platenmaatschappij geeft tuinkabouters cadeau aan muziekjournalisten

Een van de grote voordelen van het schrijven voor een relatiegeschenken-blog is dat je af en toe rare maar ook leuke influencer marketing geschenken toegezonden krijgt, in de hoop dat je er een artikel aan zult wijden. De aardigste zijn ongetwijfeld echt coole design-dingen, bedoeld om de buzz rond een project, event, lancering of jubileum te versterken. Helaas, helaas, meestal blijft het bij t-shirts, hoodies, sleutelhangers en andere prullaria. In tegenstelling tot ‘influencers’ op allerlei terreinen. Die krijgen vaak cadeautjes waar je likkebaardend en geelgroen van jaloezie naar kijkt. 

All Things Must Pass

Een voorbeeld dat alleen muziekjournalisten van faam (en ongetwijfeld enkele fraaie influencers die iets met popmuziek pretenderen te hebben) de afgelopen dagen mochten ontvangen zijn de kabouters van George Harrison. Deze tuinkabouters zijn speciaal gemaakt om de 50e verjaardag van Harrison’s klassieke album All Things Must Pass te promoten. De plaat wordt bijna unaniem beschouwd als het beste soloalbum dat een Beatle ooit maakte.  

Waarom tuinkabouters?

Het gaat om reproducties van de vier kabouters die op de hoes van het betreffende album zijn afgebeeld, samen met een Harrison op schaal en op een kruk. De originele foto werd in 1970 gemaakt door Barry Feinstein in Friar Park. Dat is Harrisons landgoed in Henley-on-Thames, eens eigendom van de excentrieke advocaat Sir Frankie Crisp. Friar Park heeft een iconische status gekregen in de Beatles-saga, niet alleen door dit album, maar ook op de weirde video uit 1976 voor Harrison’s nummer Crackerbox Palace“, dat werd geregisseerd door Eric Idle van Monty Python.

Wie in dit huis heeft in ’s hemelsnaam een stel tuinkabouters besteld?

De doos heeft als opdruk alleen ‘Gnome set’. Ik stel me de unboxing verrassing voor als je denkt ‘wie in dit huis heeft in ’s hemelsnaam een stel tuinkabouters besteld? Er zat blijkbaar niet eens een persbericht bij waarin een en ander werd uitgelegd. Alleen de kabouters, plastic George en de iconische foto met de tekst “George Harrison All Things Must Pass 50th Anniversary.”

Lees ook:  Ontwerp je eigen LP; Vinilify perst digitale muziek op vinyl

De Beatles zijn zó beroemd – verdere uitleg was en is niet nodig.

harrison kabouters album
All Things Must Pass, George Harrisson (Courtesy Bol.com)

Ik had de tuinkabouter set maar wat graag een mooi plekje gegeven in mijn eigen parkachtige tuin…