Très BCBG: Rubia

Verwen je relaties met BCBG calamansi meringue of koffie-kardemon petits fours

Laatst wilde ik iets speciaals kopen voor een speciale oudere in mijn kennissenkring, die nogal een fijnproever is.  Ik bedoel, deze vedette maak je niet blij met een appeltaart van de super, pruimenvlaai van de Makro of slagroomtaart van de Hema.

In plaats daarvan besloot ik tot een selectie lekkernijen die wij thuis vroeger ‘petits fours’ noemden.

Rubia Patisserie

Vreemd genoeg zoek je die term vergeefs op de site van Rubia Patisserie, waar ik tenslotte terecht kwam. Een Deventer etablissement dat desalniettemin een assortiment van deze heerlijkheden voert om U met een hoofdletter tegen te zeggen. Dit jonge Luilekkerland wordt gerund door twee jonge ondernemende vrouwen, die het oude ambacht combineren met een moderne aanpak. Zowel qua bon goût als qua esprit d’entreprise.

Ik had eerder al eens een high tea genoten in hun smaakvolle zaak – die nu helaas door het gerommel van Hugo De Schoenen alleen als winkel geopend is.

Bon chic Bon genre

De dames maken er het beste van. En dat betekent ook, dat ze graag bereid zijn om samen met jou unieke relatiegeschenken te verzinnen, te maken en verzenden. Zoals, misschien een idee voor eind van dit jaar:  een stijlvolle Adventskalender met 24 verrassende heerlijkheden? Très BCBG, ofwel bon chic bon genre.

Lees ook:  Stijlvolle design kerstballen Alessi