Tchia’s schitterende Press Kit met ukelele

Hoe breng je de vibe van een een nieuw uit te brengen tropisch avonturenspel over op de belangrijkste influencers van je doelgroep? De makers van Tchia verstuurden bedrukte ukeleles verpakt in prachtige full color bedrukte geschenkdozen naar hun fans over de hele wereld.

Voor de lancering van Tchia sturen Kepler Interactive en Awaceb deze prachtige press kit naar influencers

Afgelopen februari werd door spelontwikkelaar Awaceb uit Montreal en uitgeverij Kepler Interactive (London)  al aangekondigd dat avonturenspel Tchia vandaag op 21 maart uitkomt. Net als bij het uitbrengen van een nieuwe film, publiceren spelontwikkelaars en uitgevers van videogames teasers, gameplay video’s en trailers om een indruk van het nieuwe spel te geven. Maar met deze indrukwekkende fysieke press kit creëren de makers van Tchia extra awareness.

Tchia

Als je niet bekend bent met Tchia, stel je dan Mario Odyssey en Disney’s Moana voor en je bent op de goede weg. De twee oprichters van de kleine gamestudio Awaceb zijn jeugdvrienden uit Nieuw-Caledonië. Het openwereldspel (sandbox game) Tchia laat je op speelse wijze kennis maken met hun thuisland. Speler besturen het personage Tchia, die op avontuur gaat om haar ontvoerde vader te redden. Maar je kunt ook de cultuur en natuur van het tropische eilandje op speelse wijze ontdekken. 

Ukelele

De ukelele speelt een bijzonder centrale rol in het spel. Met de ukelele kunnen spelers puzzels oplossen en vriendschappen sluiten met andere personages in het spel. Er kan ook vrij gespeeld worden op het instrument. Het onmiskenbare geluid van een ukulele zou je kunnen omschrijven als helder, vrolijk en levendig. Het kleine gitaartje telt slechts vier snaren en heeft een kenmerkende, hoge toon met een sprankelend en soms zelfs rinkelend karakter: “plinky-plonky”. Dat geluid sluit perfect aan bij Tchia: het fantasierijke geïnspireerd op de prachtige eilanden van Nieuw-Caledonië.

Lees ook:  Groeiende populariteit adventskalender als relatiegeschenk of marketingtool

Je eigen ‘Press Kit’ samenstellen?

Ben je verantwoordelijk voor de marketing van een product, en wil een originele press kit samenstellen? Als je daar hulp en inspiratie bij kunt gebruiken zit je hier op het juiste adres. Behalve een goed idee, heb je een prachtige verpakking nodig. Want stel je eens voor als ze de ukelele in dit voorbeeld verstuurd hadden in een saaie verzenddoos met lelijk bubbeltjes plastic eromheen. Precies, daarom hebben we een uitgebreid artikel geschreven over doosjes bedrukken in kleine oplage. Daar lees je nog meer leuke voorbeelden van goedkope bedrukte doosjes en heel veel tips & ideeën waar je rekening mee kan houden bij het bedrukken van doosjes.