Squishies bedrukken: leuk of meuk?

Schattig of levensgevaarlijk: squishies bedrukken met je logo

Smooshy Mushy squishie, Soft’n Slo squishie, Mochi Squishy. Zegt je dit niks? Vreemd. Want de squishie is, na de fidget cube, alweer de zoveelste spin-off van de stressbal: maar nu Kawaii. Super schattig, en toch zijn deze stress poppetjes verboden in Denemarken. Een test van de Deense Environmental Protection Agency toont aan dat 12 van de 12 geteste squishies te veel schadelijke chemische stoffen bevatten. Gevolg is dat ze uit de markt zijn gehaald. Zijn squishies leuk? Of is het echt  keiharde meuk!

Iedereen die een squishie in zijn handen heeft laat hem niet meer los

squishies bedrukken logo relatiegeschenk kawaii schattige vormen

Wat zijn squishies

Squishies zijn gemaakt van flexibel, rubberachtig materiaal. Ze zijn te koop in de vorm van manga-achtige diertjes of eetbare dingen zoals donuts, ijsjes en zakjes friet en je kunt ze ‘squishen'(plat knijpen). Langzaam buigt het materiaal daarna weer terug in zijn originele vorm. Ze worden daarom ook wel ‘squeezies’ genoemd. Vreemd genoeg heeft dit een enorm bevredigend effect op onze zintuigen. Dat is sowieso leuk. Maar het is niet de enige reden waarom deze stressballen een rage zijn geworden.

Kawaii relatiegeschenk

Met Kawaii bedoelen Japanners schattig. In Japan hebben veel organisaties en overheidsinstellingen hun eigen personage, dat als een soort mascotte dient. Kawaii relatiegeschenken zien er best leuk uit. Wat denk je van deze grappige kat handschoenen? De squishies zijn volgens Lauren Schwartzberg van de New Yorker in elk geval de opvolger van de fidget spinner.

Kwaliteit

Een squishy is een erg gevoelig product. Dat komt door het zachte materiaal waar ze van gemaakt zijn. Squishies hebben vaak al bij aankoop oneffenheden zoals scheurtjes, vlekjes, kuiltjes, bubbels etc. Helaas is de gemiddelde kwaliteit van de squishies als ‘meuk’ te kwalificeren. Er zijn zelfs instructiefilmpjes te vinden hoe je ze kunt repareren, omdat ze zo snel uit elkaar vallen.

Tip: als je snel wilt inspelen op de squishies-rage dan raad ik je aan deze snel via ali express te bestellen. Vind een tampondrukker in de buurt. En klaar. Want deze hype is waarschijnlijk nog sneller voorbij dan je ‘squishie’ kunt zeggen.

Squishies gevaarlijk?

De schattige knijp speeltjes zouden stressverlagend moeten werken. Maar het Deense agentschap dat zich inzet voor voor milieubescherming, Danish Environmental Protection Agency (EPA), testte 12 squishies, en concludeerde dat squishies meer doen dan dat. Uit hun onderzoek bleek dat ze allemaal onaanvaardbare niveaus van schadelijke stoffen, zoals dimethylformamide (DMF), vrijmaakten.

Populair speelgoed gevuld met gevaarlijke chemie

Enkele bronnen tonen aan dat DMF leverschade, kanker en aangeboren afwijkingen zou kunnen veroorzaken. Dit leidde tot de verwijdering van squishies uit de Deense markt. Verder werd aanbevolen dat alle squishies weggegooid moesten worden en als veilig huisvuil beschouwd kunnen worden. De resultaten van de test van het Deense bureau voor milieubescherming worden naar de rest van de EU gestuurd, zodat alle lidstaten op de hoogte zijn van het probleem.

Lees ook:  Corkodile kurkpistool

Leuk of meuk? Squishies bedrukken met je logo: het is geen duurzaam relatiegeschenk idee. En misschien levert het je een vervelende schadeclaim of recall op. Ik snap wel dat kinderen ze heel erg schattig vinden. Dus je maakt er vast iemand blij mee! Bedruk bijvoorbeeld deze donut squishies met het logo van je sportschool. Of laat squishies in jouw eigen vorm produceren, met je logo bedrukt, rechtstreeks uit de fabriek. Als je durft…

donut squishies sportschool stressbal relatiegeschenk
Leuk relatiegeschenk voor een sportschool: donut squishies
squishies squeezies bedrukt custom made relatiegeschenk
Custom made squishies of squeezies: bedrukt én in de vorm van jouw product.