Robot smartphone cleaner

Op zoek naar een tech gadget of robotica relatiegeschenk. Wat dacht je van deze robot smartphone cleaner?

Orb Group uit Glasgow kwam als eerste met dit funky relatiegeschenk idee. Hang achterover in je luie stoel terwijl het robotje vet en vuil van je smartphone of tablet beeldscherm veegt. Dat doet hij met een microvezel doekje dat op zijn ‘buik’ geplakt is. Extra indrukwekkend dankzij de ingebouwde multi color led lichtshow.

Telefoon schoonmaken

Hoe vaak maken mensen hun smartphone schoon? Je wil het niet weten. Dus ik vertel het je toch. 1 op de 3 Nederlanders doet het in elk geval bijna nooit (Essisty, 2017). Uit onderzoek blijkt dat de smartphone een waar broeinest van bacteriën is. Touchscreens van verschillende gadgets bevatten gemiddeld 18% meer bacteriën dan de deuren en doorspoelknoppen van openbare toiletten. Ranzig! Smetvrees!

Even een doekje over je smartphone: zeldzame gebeurtenis.

Google maar even op de woordjes hygiene en smartphones en er gaat een wereld voor je open. Smartphones zijn een hygiënerisico volgens Formex Medical. Studenten plaatsten hun smartphone tegen een bacteriële voedingsbodem met onderstaande prachtige foto’s als resultaat. Genoeg aanknopingspunten om je klant dit relevante robotje cadeau te doen lijkt mij.

Meer tech relatiegeschenken

Naast je spaargeld investeren in mining rigs voor crypto valuta, zijn domotica en robotica twee onderwerpen die het goed doen tijdens de koffie break op kantoor. De laatste tak van sport sluit natuurlijk aan op de indrukwekkende robot smartphone cleaner. Om precies te zijn is robotica de tak van de mechatronica die zich bezighoudt met theoretische implicaties en praktische toepassingen van robots in de ruimste zin van het woord (bron). Tech is cool. Dus ga d’r voor.  Hier nog een paar ideeën:

Lees ook:  Nieuw: Hygiënesleutel bedrukken (coronaproof gadget)

Drones zijn natuurlijk de meest voor de hand liggende tech gadgets. Maar je kunt ook je klant 10 minuten onder water later ademen met een zomerse duik gadget. Een hip bedrukte inductie powerbank scoort momenteel ook goed, of pak het groener aan met een zonne energie window solar charger.