Rits in de vorm van je logo?

Custom made ritstrekkers en runners (onderdelen van een rits bedrukt met je logo) is een subtiele vorm van branding, met minimale impact op het milieu. Als de ontvanger van je cadeau niet wil rondlopen als reclamezuil trekt hij je logo er gewoon vanaf. Op deze manier verklein je de kans dat ongewenste relatiegeschenken massaal gedumpt worden op marktplaats of erger: als brand fill.

Het lijkt misschien simpel, maar het toevoegen van een beetje kleur kan een product echt ‘maken’!

Nieuw ‘groen’ promo-idee: rits in de vorm van je logo?

Vorig jaar besloot topmerk Patagonia dat zorgen over het milieu zó gegrond geworden waren, dat het zijn windjacks etc niet meer wilde laten ‘mis’bruiken door organisaties die met hun kwaliteitsspullen goede sier willen maken. Dus voortaan géén logo’s van andere bedrijven meer op hun hoodies: ze waren zó overtuigd van de kracht van hun merk en ‘greenness’ dat ze zelfs succesvol anti-reclame durfden te maken.

patagonia relatiegeschenk idee anti reclame

“Co-branding van onze gear leidt alleen maar tot verspilling, en we willen niet dat onze jassen op de vuilnisbelt terechtkomen vóórdat ze tot de draad versleten zijn,” was de boodschap.

Het is niet de eerste keer dat het merk zijn toewijding aan duurzaamheid voorrang geeft boven partnerships met andere merken. In 2019 kondigde Patagonia aan dat ze hun kleding niet langer zouden aanbieden als promotioneel textiel aan bedrijven die duurzaamheid niet hoog op hun agenda hebben staan.

Maar zie: de kracht van promotionele producten is zó enorm, dat Patagonia op zijn schreden lijkt teruggekeerd. Patagonia zal opnieuw co-branding van zijn kledingstukken toestaan  –  met bescheiden, verwijderbare logo’s op mouw, ritsrunners (!) of rug. Deze keuze is gemaakt in het kader van Patagonia’s Worn Wear-programma,  dat de mensen in staat stelt gebruikte Patagonia-spullen in te leveren én aan te schaffen – allemaal om die groeiende berg afgedankte textiel zo klein mogelijk te houden.

Lees ook:  Wellmark vegan handzeep in stijlvolle bruine glazen flesjes

Gemakkelijk verwijderbare en subtiele branding

Vanaf nu mag je van hen dus ook co-branded kledingstukken inbrengen, waar je dan wel wat minder voor beloond wordt vanwege de kosten die ze moeten maken om die logo’s te verwijderen.  Ze zullen ook per keer bekijken of een nieuw co-branding verzoek gehonoreerd kan worden. Maar dan dus alleen met gemakkelijk verwijderbare branding-oplossingen. Liefst bijvoorbeeld in de vorm van custom made rits zipper puller, ritstrekkers en runners of losse zip-pullers die je gemakkelijk kunt vervangen en verwijderen. Of een geborduurde applicatie die maar met een paar steken of oplosbare lijm vastzit…

Rits bedrukken?

Custom made ritssluitingen, bedrukt met je logo is een subtiele branding, met minimale impact op het milieu. Dat is een goed alternatief voor bedrijven die zich afvragen: kunnen we nog wel branded merchandise weggeven?

Als je interesse hebt in de mogelijkheden van een rits in de vorm van je logo kun je het beste op zoek gaan naar bedrijven gespecialiseerd in zogenaamde fournituren. Tot fournituren rekenen we alle kleine textielwaren en andere kleine benodigdheden die bij het naaien van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan zaken als linten, band, biaisband, garen, lapjes en dergelijke maar ook ritssluitingen, knopen en haak-en-oogsluitingen. Kijk bijvoorbeeld naar U.K.P. Accessories of GB Labels.

custom rits trekker pvc
leren rits zipper bedrukken
rits trekker bedrukken
metalen rits bedrukken