PromGifts 2018: cancelled

De Belgische vakbeurs ‘PromGifts’ voor relatiegeschenken / product media is helaas niet meer.

Het enige event rond Product Media in België, werd ook het laatste. De reden dat deze relatiegeschenken beurs ophoudt met bestaan is officieel niet bekend gemaakt. De website promgifts.be is offline en de organisator geeft niet thuis.

PromGift: 86’d

De Belgian Association of Promotional Products (BAPP) organiseerde op 27 en 28 maart 2013 voor de eerste keer een eigen vakbeurs. Er werd toen nog gesproken veelbelovende première. De beurs, die de naam PromGift meekreeg, vond dat jaar plaats op Tour & Taxis in Brussel. BAPP ging voor de organisatie in zee met partners Advanced Fair en New Bizz, een dochterbedrijf van Roularta Media Group.

Later werd deze naam PromGift omgedoopt in PromGifts. Er werden fabrikanten toegevoegd aan de beursvloer – de manufacturer zone. Verder verhuisde de beurs nog naar Leuven om 2 jaar later weer terug te keren naar de hoofdstad: Brussels Kart Expo. Zoals Mohombi zou zeggen: a bumpy ride. Belgische inkopers van business gifts, product media of hoe ze het ook precies willen noemen rijden daarom vanaf dit jaar weer naar Nederland. Rotterdam om precies te zijn.

Statements uit het persbericht d.d. 3 april 2012

“Voor een vakvereniging als de onze biedt een eigen beurs de kans om ons sterk te profileren,” aldus Thibaut Fontaine, voorzitter van BAPP. “Exposanten uit de sectoren van promotieartikelen, incentives, corporate identity cadeau’s en nog veel meer zullen er aan bod komen. Als bezoekersdoelgroep mikken we onder meer op Algemeen Management, Aankoopverantwoordelijken, Product Managers, Human Resources Managers en Marketing Managers. Dat PromGift plaatsvindt naast de beurs Ondernemen/Entreprendre, waarvan de doelgroep grotendeels gelijklopend is, is dus zeker geen toeval!”

Lees ook:  10 Winnaars PromZ publieksprijzen 2017

Wim Desloovere, Director events & seminars bij Roularta Media Group, beaamt dit volmondig. “Onze eventcel is sinds de oprichting in 2011 constant in expansie. De organisatie van PromGift is dan ook een evidente stap na onze overname van Ondernemen/Entreprendre. Bovendien zullen bezoekers van PromGift gratis Ondernemen/Entreprendre kunnen bezoeken en vice-versa, twee voor de prijs van één dus.”

Frédéric François, Managing Partner van Advanced Fair, kijkt er naar uit met BAPP en New Bizz te kunnen samenwerken en wijst eveneens op de eigen sterkte: “Na Mobicar, Agribex en ECR is dit het vierde evenement van een beroepsorganisatie dat wij helpen organiseren. Het mag dus stilaan een specialisatie genoemd worden.”

Foto archief (credits: Eppie Magazine)

promgifts 2013 relatiegeschenken beurs belgie brussel
Credits: Eppie Magazine – WA Verlag
promgifts relatiegeschenken beurzen belgie brussel
Credits: Eppie Magazine – WA Verlag