Rolling Stones Fans opgelet!

Hoe je als museum een tentoonstelling kan ondersteunen.

Groninger museum gebruikt pop-Up Store als verlengstuk van de expositie Unzipped over The Rolling Stones

Aanstaande 20 oktober kunnen jullie (lees: we!) het nieuwe album van de Britse rockers Hackney Diamonds kopen. Ben je een echte fan ( zoals ik) dan kun je diezelfde dag naar Groningen rijden of sporen; want dan opent om 13:00 uur, in het hart van de stad aan ( of op) de Grote Markt, een speciale Rolling Stones Pop-Up Store zijn deuren.

pop up store stones groningen museum
Pop Up Store The Rolling Stones Grote Markt Groningen

Eventueel – voor de masochisten onder ons – kun je daarbij een lezing van popprofessor Leo Blokhuis verduren. Je weet nog wel, die man die lang geleden af en toe Matthijs van Nieuwkerk liet glunderen met  extreem triviale  anekdotes over sterretje X of singer-songwriter Y, meestal geboortig uit de Appalachen. 

De pop-up store zal allerlei Stones merchandise verkopen, en er is een podium waar cover-bands zullen optreden. Belangrijker is, dat bezoekers kans kunnen maken op een exemplaar van het nieuwe album, dat in het Groninger Museum tentoongesteld wordt, gesigneerd door de drie leden van de band.

Stones Pop-Up Store

De pop-Up Store is een verlengstuk van de expositie Unzipped over The Rolling Stones, zoals deze sinds juli dit jaar in het Groninger Museum te bewonderen is.

Onder de 200 unieke foto’s van de Stones zie je onder meer de originele opnames uit de eerste shoot van de band ooit. Natuurlijk ontbreken evenmin de unieke beelden van het geruchtmakende optreden in 1964 in het Kurhaus in Scheveningen.

De Stones Pop-Up Store is open van 20 oktober tot en met 18 november.