2020 Democratic National Convention Swag

Magneten, shotglaasjes, bedrukte t-shirts, en meer leuk politiek campagnemateriaal!

We zijn dol op politiek campagnemateriaal; in de US noemen ze het political merchandise. Wij berichtten hier eerder al over electorale swag en welke rol deze speelt in Amerikaanse verkiezingen. Toen het Democratisch Nationaal Comité dit jaar de Democratische Nationale Conventie aan het plannen was, hoopte het die bijeenkomst te houden in Milwaukee, hoofdstad van Wisconsin. Deze staat produceert ongeveer een kwart van alle Amerikaanse boter en kaas, en bezet de tweede plaats qua melkproductie, na Californië. Vandaar de extra interesse vanuit onze nationale omroep? 

Virtuele Democratische Conventie met fysieke merchandise

De middenstand in Milwaukee wreef zich al in de handjes – dit soort evenementen geeft gemeenlijk een enorme boost aan de lokale economie. Maar toen kwam Corona, en ging de DNC (Democratic National Convention) virtueel. En misschien dat al sprekende koppen een paar kijkers ertoe zullen brengen om een T-shirt met foto van Biden aan te schaffen. Of een tasje met Kamala Harris, maar het houdt natuurlijk niet over.

Officiële DNC delegates kregen hun swag per post opgestuurd. Blijkbaar zaten er wat onduidelijke memorabilia tussen. Kijk zelf maar hoe blij deze dame is met haar leftie goodies…

Milwaukee merchandise

Daar zitten ze dan met hun Milwaukee-centrische swag, met afbeeldingen die verwijzen naar de melkveehouderij of de contouren van de staat Wisconsin. Zo is er een crèmekleurig T-shirt met de romige bijnaam van de stad: The Cream City.

The Cream City T-Shirt bedrukt milwaukee dairy nickname

Leverancier: Fii Marketing is de leverancier van DNC. Ze zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren, vermarkten en fulfillment van politiek campagnemateriaal. Fii Marketing is gericht op links georiënteerde politieke partijen. VZo waren ze ook leverancier van Barack Obama’s merchandise en Hillary Clinton.

Lees ook:  Vintage Lehman Brothers promotieartikelen verkopen goed op eBay

Republikeinen

Ook voor de Republikeinse Conventie worden de eerste merchandise al gesignaleerd. Zij kozen voor een olifant als brand-beeld. En voor de cynische Amerikanen is er altijd nog de welsprekende pet: Make America Nasty Again!