Batman loves a cookie

Batman is al decennia een van de meest gekende brands. Datzelfde geldt voor Oreo, en dus is het een voordehandliggende zet om de twee te koppelen. 

The Batman Oreo promotiecampagne met limited edition koekjes

Dat doet dus WarnerMedia, dat de hulp van Oreo ingeroepen heeft om de nieuwe film “The Batman” in Europa te promoten. Hoe? Met een speciale editie Oreo’s die het Batman-logo in reliëf dragen in plaats van het klassieke Oreo-logo. De koekjes komen in een speciale verpakking waarop te lezen valt hoe je via raadsels nog meer Batman- prijzen en -prijsjes kunt winnen.

Veel Batman-films lenen hun duistere kleurschema van de bekende film-noir – de creatieven van Saatchi & Saatchi Düsseldorf hebben in de campagne slim gebruik gemaakt van de iconische Oreo-kleuren. De bijbehorende video lijkt vooral geïnspireerd door de oude zwartwit-Batman-strips – die ook de nodige raadsels herbergen. 

Meer The Batman merch

WarnerMedia vertrouwt niet alleen op de cookies ( no pun intended), maar heeft ook merken als Carhartt en Puma voor Batman schoenen en hoodies en Fossil voor overige accessoires ingeschakeld. 

Liever koekjes bakken

Oreo’s zijn al eerder ingezet om campagnes te ondersteunen, bijvoorbeeld precies een jaar geleden door Lady Gaga en door Pokémon. Ze zijn zelf ook creatief – wat dacht je van speciale camouflage-verpakkingen om te zorgen dat de kids ze niet stiekem opvreten? 

Waarom zou je niet speciaal gemunte koekjes opnemen in je relatiegeschenkenarsenaal? Zoek maar eens op on demand koekjes

Lees ook:  WK 2022 boycot of meeliften op oranjegekte?