Moeilijkste Wijnfles Puzzel

Deze unieke wijnfles puzzel is ontworpen om de meest doorgewinterde puzzelaars op de proef te stellen. We hebben er hier op de redactie 276 minuten over gedaan om de puzzel op te lossen! Direct naar de oplossing.

Wijnfles puzzel… geef een breinbreker cadeau!

Breinbrekers zoals deze houten wijnfles puzzel zijn ideale geschenken. Zeer recent nog noemden we hier als een van de belangrijkste kenmerken van een relatiegeschenk dat indruk maakt: dat je er iets, of zelfs je best voor moet doen. Dat begint bij het unboxen – maak dat tot een belevenis op zich en je hebt al je eerste succes! Maar puzzels zijn natuurlijk bij uitstek cadeautjes die het nodige vragen van de ontvanger.

Casse Tête pour bouteille avec tire-bouchon
Een breinbreker voor op een fles, mét kurkentrekker. Wat is Frans toch een mooie taal! 

Ik kwam dus op het onderwerp voor deze bijdrage omdat ik ineens geconfronteerd  werd met onderstaand verwarrend object zónder kurkentrekker: een contraptie waarmee je, lijkt mij, de nodige breinen zult breken. Hoe krijg je dat (alcohol)slot van die fles af? Of erop, wat dat aangaat?

Wijnfles puzzel in kerstpakket

Gemaakt van puur houtje touwtje vind ik dit een prima additief om een saaie fles wijn wat extra’s mee te geven in het kerstpakket! Bij ’s werelds grootste winkel (buiten China) hebben ze een variant die ook nog een kurkentrekker heeft en noemen ze het ding “Flessenhouder met kurkentrekker, puzzelspel van massief hout met moeilijkheidsgraad 3/6”. Wij hebben de puzzel van Coolgift getest.

  • Materiaal: hout en touw
  • Inclusief istructieboekje voor het sluiten en openen van de puzzel
  • Eindeloos opnieuw te gebruiken
  • Past op elke fles wijn
Lees ook:  Vogelhuis wijnkist (ideaal circulair relatiegeschenk)
Bekijk actuele prijs op Coolgift

Oplossing / instructie wijnfles puzzel

Benieuwd naar die ‘moeilijkheidsgraad’? Nou, kijk zelf maar naar de oplossing:

moeilijke wijnfles puzzel

Een heuse Casse Tête, zo te zien!