Politiek getint relatiegeschenk: memoires van Mark Rutte

De memoires van Rutte – ik heb het in één ruk uitgelezen, een echt een pageturner!

Mark Rutte’s memoires: niet meer dan een blanco notitieboek?

Een blanco notitieboekje met de titel: “Daar heb ik geen actieve herinnering aan”. Zijn dit de memoires van demissionair premier Mark Rutte? Nee, het is een geinig relatiegeschenk idee van Rockbook. De memoires van Rutte is een ludieke aanklacht tegen een regering die weinig boodschap lijkt te hebben aan eerlijkheid, openheid en duurzaamheid. Het blanco notitieboek is gemaakt van boomvrij steenpapier.

notitieboek mark rutte 2021 cadeau

Vergeet niet om het (notitieboek) dagelijks te gebruiken.
Vooral als je minister-president wilt worden

Rockbook
mark rutte notitieboek relatiegeschenk idee politiek gekleurd
boek mark rutte relatiegeschenk idee notitieboekje
  • Volledig blanco
  • Extra dik, luxe notitieboek van steenpapier
  • 144 pagina’s van 14,8×21 groot
  • Cover gemaakt van 300gr cardboard omvouwen met stone paper
  • Handig leeslint
  • Natuurlijk helder wit papier, zonder het gebruik van bleek of chemicaliën
  • Gekleurde cover van inkt op basis van plantaardige oliën
  • Waterbestendig en bijna onmogelijk om te scheuren. Let op: vulpeninkt heeft een langere droogtijd nodig op steenpapier

Politiek souvenir

Op hun website lees ik: “Deze ‘Memoires’ zijn een blijvende herinnering aan een bijzonder tijdperk in de Nederlandse politiek. Waarin wat werkelijk belangrijk was, voor het gemak werd vergeten. 

Maar laten we eerlijk zijn: ook wij als burgers vergeten vaak dat de mens niet de baas is van de natuur, maar een onderdeel. Klimaatverandering, nieuwe virussen, ontbossing en biodiversiteitsverlies bedreigen het leven op aarde. En daarmee ons eigen leven, plus het leven van onze kinderen en kleinkinderen. 

Onze natuur

Dit grappige notitieboekje is een mooi aandenken aan een bijzondere tijd. Wellicht een relevant (politiek) geschenk voor de souvenirwinkels die het zo zwaar te verduren hebben ten tijde van de coronacrisis. Het is een praktisch cadeau om dingen in te noteren die je niet wilt vergeten. Maar het notitieboekje kan ook een herinnering zijn voor ons zelf, aldus Rockbook. Zodat we onze natuur nooit meer vergeten. Je mag zelf invullen welke ‘natuur’ ze hier bedoelen.