Mega Koek als relatiegeschenk

Heb je een groot succes te vieren? Maak Extra Large indruk op je klant of collega met deze mega koeken. Kies voor een grote koek van 250 gram (Ø 16 cm) of extra groot 500 gram (Ø 30 cm) per stuk!

Mega indrukwekkend, mega lekker, geef een mega koek cadeau!

Wel eens koeken van een halve kilo gezien? Bij deze koekenbakker bestel je een giant cookie, mega chocolate chip cookies of reuze grote vondelkoeken. Eigenaar Gijs Ruhof leerde het vak van zijn opa en is de drijvende kracht achter de ambachtelijk gebakken mega koek die zijn oorsprong heeft in de koekstad van Nederland: Deventer.

mega koeken bestellen
  • Kies uit 6 verschillende smaken
  • Bestel vanaf 1 stuk
  • Verpakking met een boodschap in jouw eigen huisstijl (mogelijk vanaf 100 stuks)
  • Levering direct vers uit de bakkerij op werkplek of thuis

Hoe groot is een mega koek?

Let op! Vondelkoeken zijn mega groot van formaat en daarom perfect om te delen. Een koek van ca. 250 gram heeft een doorsnee van ongeveer 16 cm en heeft een dikte van 1 cm. Maar je kunt ook kiezen voor koeken van een halve kilo, met een doorsnede van ca. 32 centimeter!

Geheim recept, groot succes

“In de tijd dat mijn opa nog bakker en patissier was kenden slechts twee bakkers in Nederland het recept”, zegt kleinzoon Gijs Ruhof in plaatselijk dagblad Tubantia. “Hij wilde het recept zelfs niet met mij delen in eerste instantie. ‘Ik neem het recept mee het graf in’, zei hij altijd.” Dat deed hij niet, want hij deelde zijn geheim met kleinzoon Gijs (20).

Lees ook:  Kanjer koek kado voor medewerkers UBN

Ruim twee jaar later zijn de Vondelkoeken een enorm succes. Zelfs het driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle verkoopt ze. Ook kwam culinair chef Alain Caron langs met zijn TV ploeg voor KRO/NCRV-programma ‘Binnenste Buiten’.

Topchef Jonnie Boer

In het vondelkoeken assortiment zijn veel bijzondere smaken te vinden. Wat dacht je van een bierkoek (waar je niet dronken van wordt) of oliebollenkoek. Gijs Ruhof liep stage bij niemand minder dan topchef Jonnie Boer in zijn sterrenrestaurant de Librije in Zwolle. Samen met Jonnie ontwikkelde Gijs verschillende bijzondere smaken, één daarvan werd verkozen tot favoriet en is nu te koop: Revolution “Twist van Jonnie Boer”. Deze koek is een variant op de Vondelspeculaas, de bekende koek uit Deventer die tot 1995 werd gebakken aan de Joost van den Vondellaan.

Vondelkoeken uit Almelo

Bij het lezen van het etiket dacht ik eerst: dit is een hippe bakkerij uit Amsterdam Oud-Zuid, maar niets is minder waar. De naam Vondelkoeken komt niet uit Amsterdam, het is een verwijzing naar het speculaasrecept van de grootvader van Gijs Ruhof die eveneens bakker was. Zijn bakkerij was gelegen aan de Joost van den Vondellaan in Deventer, en daarom noemde hij zijn speculaaskoeken: Vondelspeculaas. De bakkerij is tegenwoordig gevestigd in Almelo.