Mario’s werkschoenen in het echt gemaakt

Mario’s iconische schoenen zijn eindelijk van digitaal naar analoog vertaald door niemand minder dan de specialist in werkschoenen: Red Wing! Stel je eens voor dat je die zolen mag inlopen.

Mario (Japans: マリオ) is een kleine, vriendelijke en mollige loodgieter van Italiaanse komaf.  Hij is wereldberoemd, omdat hij sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw de hoofdrol speelt in inmiddels meer dan 200 computerspellen – geen wonder dat hij dé mascotte van Nintendo is. Al vanaf de eerste keer dat het Italiaanse loodgietertje in zijn game verscheen, in de jaren ’80 van de vorige eeuw, weet Mario zijn vervaarlijk schoeisel met verwoestend effect te gebruiken tegen talloze vijanden – en heeft hij er duizenden digitale kilometers op afgelegd.

mario werkschoenen echt leer red wing
werkschoenen mario bros nintendo red wing

Red Wing x Nintendo

Op 10 maart (voortaan dus “Mar10 day”) jongstleden ging de Super Mario Bros. Movie in première, reden genoeg om 10 maart voor eeuwig te kronen tot Mario Day. En om zijn grote sprong (eigenlijk al de tweede) naar het grote scherm extra luister bij te zetten bracht Red Wing Shoes samen met Nintendo Mario’s iconische bruine werkschoenen geheel analoog tot leven. Het unieke paar, van echt leder, werd voor een menigte opgewonden fans op 10 maart onthuld in Nintendo New York, Nintendo’s flagship store in New York City.

The Making of Mario’s werkschoenen (echt leer)

Bekijk hoe de vakmensen van Red Wing de werkschoenen van Mario tot leven brachten en elke pixel vertaalden naar een levensechte schoen.

Lees ook:  Upgrade de iPhone fleet: De MUJJO iPhone 7 case

De meester-schoenmakers van Red Wing werkten nauw samen met het creative team dat de film vorm gaf, om elke pixel op het scherm te vertalen in echt leer, mycellium-based kunstrubber en waarheidsgetrouw stiksel. 

“Bij Red Wing Shoe Company leveren we al 118 jaar duurzame en comfortabele werkschoenen, die de voeten van vakmensen op de werkvloer optimaal beschermen. We zijn trots en blij dat we Mario nu, als een van de beroemdste  loodgieters ter wereld, dezelfde bescherming kunnen bieden!” zei Dave Schneider, CMO van Red Wing Shoes trots.

Limited edition?

Hoewel aangekondigd als ‘one of a kind’ uniek paar echte schoenen, en niemand iets zei over een mogelijke nieuwkomer in het assortiment van red Wing, zou het mij niet verbazen als ze binnenkort toch echt ook voor grote(re) mensen van vlees en bloed beschikbaar komen. Al was het maar in een ‘limited editie”!