MagSafe accessoires en hoesjes

Eind vorig jaar kwam Apple met een set accessoires voor de Iphone, onder de noemer MagSafe. MagSafe kenden we al van de Macbook-opladerstekkers, die met een MAGneet vastkleven aan de computer. Maar nu zitten er ook aan de achterkant van de Iphone (12) magneten, die in eerste instantie de Magsafe-opladers aantrekken, om ook daar het (draadloos) oplaadproces efficiënter te laten verlopen.

Maar met die magneet kun je natuurlijk nog veel meer doen. Bijvoorbeeld een hoesje vastzetten. En met die hoesjes kun je meer dingen doen. Zoals een creditkaartvak toevoegen, waardoor je de Magsafe wallet creëert. Of omvouwen tot laptopstand.

Supervette MagSafe hoesjes en accessoires voor de mobiel / laptop van Moft.

Je begrijpt, dat ‘magsafe’ concept is snel een nieuwe standaard aan het worden. En omdat je een magneet nu eenmaal niet (meer) kunt patenteren, vliegen de toepassingen je om de oren, zodat je niet alleen aangewezen bent op de dure Apple-magsafe spulletjes

Accessoires van Moft

Op ’s werelds grootste consumentenelektronicabeurs (past dat op een scrabblebord?) CES, dit jaar geheel virtueel, valt bovenstaande magsafe-compatibele wallet annex standaard van Moft (Mobile Office for Travelers) op. Moft heeft overigens meer betaalbare en fraai ‘onzichtbare’ accessoires voor laptops en telefoons, van hoesjes tot sleeves.

Het ding hierboven is zo slim ontworpen dat je je afvraagt waarom ze niet al lang bestaan. Deze heeft drie magneten, waarvan een losse, waardoor je je telefoon in alle mogelijke standen kunt neerzetten of ergens anders (van metaal) aan kunt plakken om een treurig tiktok-filmpje van jezelf te maken. En er is plaats voor je drie meest gebruikte bank- of klantenkaarten.

Lees ook:  Bedrukte draadloze opladers: 4 voorbeelden

Heeft iemand al een tot standaard uitklapbare MagSafe wallet met popsocket / pop-grip gezien? Waarom is die er nog niet? Misschien omdat de telefoons zo veranderen, dat die hoesjes obsoleet worden?