Is er een magazine over relatiegeschenken?

Op feestjes vertellen wij redacteuren wel eens over ons hobbyproject. Weet je dat mensen over het algemeen er niet eens bij stil staan dat er een markt is voor relatiegeschenken?

Ja, wij schrijven voor een blog, of beter: online magazine over relatiegeschenken

Misschien is de eerste vraag die je te binnen schiet: Waarom? Waarom zou er behoefte zijn aan een magazine over relatiegeschenken en promotionele producten? Waarom zou je tijd investeren in het analyseren van een vorm van media die vaak wordt gezien als vluchtig, goedkoop, ongevraagd en bovenal: een onmeetbare vorm van promotie? Vaak niet meer dan een simpel (wegwerp) product bedrukt met een bedrijfslogo of slogan. Dat bovendien gratis wordt uitgedeeld zonder dat er vraag naar is. Hier zijn twee antwoorden. 

Ten eerste, omdat promotionele producten en relatiegeschenken werken en nuttig zijn. En ten tweede omdat product media effectiever kunnen zijn dan alle andere vormen van reclame. Nu is het tweede punt het makkelijkste te bewijzen dus laten we daarmee beginnen.

We kennen allemaal de goedbedoelde rommel, de saaie ongeïnspireerde relatiegeschenken en premiums. Vroeger noemde men het spiegeltjes en kralen, tegenwoordig ook wel strooigoed. Het goedkope notitieboekje waar je er al 12 van hebt liggen in je lade. De lelijke logo sokken die je nooit echt zult durven dragen. Of de zoveelste bedrukte stressbal waar je zelfs je hond niet mee durft te verblijden. En dan heb ik het nog niet eens over de echte missers, don’ts en relatiegeschenk blunders die ronduit pijnlijke situaties opleveren.

Maar dan komt er af en toe een cadeau voorbij waarvan je even echt onder de indruk bent. Een krachtig statement en gemeend dankjewel dat de vorm aanneemt van een relatiegeschenk of give-away. Een symbolisch cadeau zoals de oude kalenders die een bank liet hergebruiken als relatiegeschenk. Of een promotioneel product zoals deze onderzetters gemaakt van autowrakken dat je persoonlijk raakt. Of Hope Tape, plakband bedrukt bedrukt met foto’s van vermiste kinderen. Zomaar een paar voorbeelden van een zeldzaam soort relatiegeschenken en promotionele producten. Bij elkaar opgeteld zullen ze niet meer uitmaken dan 5% van alle promo items. Het is dit soort acties dat ver boven alle andere uitsteekt door stijl, slimmigheid en originaliteit. Die 5% van alle relatiegeschenken, daar richten we ons op met dit blog. De andere 95% laten we voor wat het is, weggestopt op een muffe zolderkamer of verstopt achterin een donker hoekje van een keukenlade.

Lees ook:  Stijlvolle relatiegeschenken inspiratie opdoen bij showUP

Voor wat betreft het eerste antwoord, dat relatiegeschenken nuttig zijn en werken. Daarvoor moeten we meer in detail treden. Want al gelooft iedereen direct dat het ene geschenk beter is dan de ander. Er blijft nog altijd een algemene tendens bestaan, bij marketeers en ondernemers, dat promotionele producten de sluitpost van de begroting zijn van een event of campagne. Dat komt omdat men ervan overtuigd is dat dergelijke producten weinig tot geen waarde toevoegen. Er wordt op neergekeken. Bedenk zelf maar welk beroep een hoger aanzien geniet: architect of relatiegeschenk leverancier? Maar deze gedachte is niet meer van deze tijd, en op zijn minst achterhaald. Lees maar onze verhalen, en check de onderzoeken die we hier verzamelen. 

Abonneren

Dit blog viert succesvolle campagnes met premiums, give-aways, relatiegeschenken en mooie kerstpakketten. Wij maken een online magazine over relatiegeschenken in de hoop dat het mensen zoals jij inspireert. En dat je het goede voorbeeld opvolgt. Als je tot hier hebt gelezen, dan is dit echt iets voor jou. Dus schrijf je in voor onze gratis email nieuwsbrief service. Join the club!