Geef eens een abonnement op lokaal lekkers!

Made in France Box: een abonnement op specialiteiten van lokale ambachtslieden

Het wordt natuurlijk steeds moeilijker om je als leverancier van relatiegeschenken en promo-producten te onderscheiden. ‘Geen plastic rommel’ is op zich allang geen USP meer. 

Nu hier is een origineel idee. Al meer dan 6 jaar biedt Made in France Box geschenkdozen aan, die zijn samengesteld uit Franse producten gemaakt door de kleinste ambachtelijke bedrijven met minder dan 10 medewerkers. Of het nu gaat om food of non-food, cosmetica, babyspullen, mode of horloges! Je kunt je gepersonaliseerde Made in France geschenkdoos vullen met een keuze uit meer dan 1600 ambachtelijke producten – indien gewenst ook uit je eigen regio geselecteerd. En alle ecologisch gecertificeerd ook natuurlijk.

Al het lekkers van ‘de Haan’

Snoepgoed, bieren, sieraden en zelfs chocoladelimonade (!?), alles wordt gemaakt door kleine regionale ambachtslieden. Dit is het concept waarmee Made in France Box, opgericht door Séléna Dagicour in Saint-Ouen-l’Aumône (Val-d’Oise), al meer dan zeven jaar succes heeft bij klanten in Frankrijk en inmiddels over de hele wereld.

Abonnement concept

Aanvankelijk was het Dagicours idee om particuliere consumenten de mogelijkheid te bieden om gastronomische producten uit het Franse ‘terroir’ in een doos te ontvangen en dan wel in de vorm van een maandelijks abonnement. Je kunt zo’n abonnement nu ook voor (goede) klanten afsluiten, zodat je hen 3 of 6 of 8 maal per jaar een plezier kunt doen!

Dagicour begon als 19-jarige haar startup vanuit een Parijse zolderkamer, maar heeft inmiddels haar assortiment aan producten en diensten op grote schaal gediversifieerd. Zelf staat ze nu aan het hoofd van een bedrijf met 10 medewerkers en een omzet van 1,4 miljoen euro en heeft zojuist haar eerste eigen distributiecentrum gekocht.

Lees ook:  Lokaal kerstpakket mislukt in Vlaardingen?

B2B

Nog steeds komt 70% van de omzet uit cadeauboxen voor MKB-bedrijven, met de nadruk op de jaarwisseling. Maar ook hier heeft Covid een nieuwe markt geopend: die van werkgevers die hun thuiswerkers met enige regelmaat een hart onder de riem wilden steken. Inmiddels wordt 25% van de omzet via hun website aan particuliere klanten gerealiseerd. Het geven van een abonnement geschenk is een effectieve manier van relatiegeschenken geven, maar een taktiek die nog niet wijdverspreid wordt toegepast. Mede daarom is dit een origineel relatiegeschenk idee!