Luchtplantjes: hipste (groene) relatiegeschenk van dit moment

Luchtplantjes relatiegeschenken. Er is geen hipper – groen – relatiegeschenk idee op dit moment.

Planten en bloemen zijn evergreens als het gaat om bedankjes en relatiegeschenken. Zoek je iets hips? Een groen relatiegeschenk misschien? Of een trendy alternatief voor het bosje bloemen? Dan heb je het nu gevonden!

De trend is al een paar jaartjes eerder gestart. Maar begint nu meer mainstream bekendheid te krijgen. Dat is vooral te danken aan de originele toepassingen die bedrijven bedenken om het lucht plantje te presenteren. En nu is er ook een mooie verpakking bedacht voor de relatiegeschenken markt.

Ik vond dit stijlvolle plantje in de goodiebag van Eco Giving’s groene kerstpakket beurs (24 augustus 2017). Het zijn Tillandsia (Epifyten). We noemen het luchtplantjes, omdat deze plantjes van lucht leven. Serieus. Onder de foto’s lees je hoe dat precies zit.

luchtplantje groen relatiegeschenk

luchtplantje lucht plantje relatiegeschenk idee eco 1 luchtplant lucht plantje relatiegeschenk idee eco 2 luchtplantjes lucht plantje relatiegeschenk idee eco 3 luchtplantjes lucht plantje relatiegeschenk idee eco geschenk

Luchtplantjes leven van… lucht

Luchtplanten of Airplanten hebben wel wortels, maar gebruiken deze alleen om zicht vast te klampen. Voedsel halen ze uit de lucht, via hun bladeren. Maar denk niet dat dit een plantje is waar je geen omkijken naar hebt.

De plant mag dan wel van lucht leven, er is wel wat verzorging nodig. Ze groeien namelijk het liefst in een vochtig oerwoud en dat zijn onze cv-verwarmde kantoren niet.

Je doet deze hippe pronkstukjes een plezier door in de winter één of twee keer per week de plant te besproeien. In de zomer zelfs dagelijks. Het beste groeien deze mini luchtplantjes op een lichte plek, maar niet direct zonlicht. (Bron: Tuincentrum Osdorp). Een ander hip plantje, oog gechikt als relatiegeschenk, met minder verzorg-instructies is de weckpot plant / ecosystemen.

Prijzen en specs

Bij een afname vanaf 200 stuks kost een enkel luchtplantje € 5,50 p. st. en dubbel € 10,50. Ze worden door Eco Giving geleverd in origineel kartonnen doosje met verzorgingstips op het backboard. Om het luchtplantje mooi te presenteren staat het op een houten voetje in een koperen standaard.

Zo maak je het extra tof

Optioneel is de mogelijkheid om dat houten voetje te laten brandmerken met je logo. Uiteraard kun je ook je eigen ontwerp backboard of verpakking laten maken. Alhoewel ik moet zeggen dat er met de standaard uitvoering niets mis is.

Wil je het luchtplantje versturen ter ere van een feestdag? Kerst, verjaardagen, Pasen et cetera. Je kunt een wenskaart laten toevoegen. Het hele pakket past door een brievenbus. Een stuk origineler en groen relatiegeschenk dan de brievenbus kerstboom dus!

Dit vind je misschien ook interessant:

Duik dieper in ons archief, check deze gerelateerde originele relatiegeschenk ideeën:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *