Leuk alternatief voor de dopper: bedruk de Bottlecup

Vergeet je herbruikbare koffiemok nooit meer! Londense studio Seymourpowell ontwikkelde een slimme en duurzame combinatie van waterfles, beker en deksel in de Bottlecup. Je hoeft nooit meer te vloeken omdat je een van die dingen vergeten of kwijt bent. En je weet – iedereen moet voortaan een herbruikbare mok meenemen naar kantoor. Er worden nog steeds teveel wegwerpbekers gebruikt en niet gerecycled, als dat al kan. De fraaie Bottlecup is een mooi voorbeeld van slim design dat verantwoorder leven gemakkelijk maakt, ja zelfs aantrekkelijk!

Deze details maken de Bottlecup beter

Het zijn de kleine dingen die het doen. Een klein gebaar…. Maar besef dat alleen al in het VK elk jaar ongeveer 2,5 miljard wegwerpkoffiebekers worden weggegooid – en slechts één op de 400 wordt een keer gerecycled.

bottlecup drinkfles
onderdelen bottlecup isoleerfles

De Bottlecup combineert een vacuümgeïsoleerde fles met een beker en deksel in één fraai  geheel. Er zijn natuurlijk méér waterflessen met een beker, maar zo slim als deze – en zo duurzaam – zijn ze zelden. In plaats van de beker óp de fles te plaatsen past de roestvrijstalen waterfles er juist ín. Met een eenvoudige draaibeweging klik je hem vast – of los.  Zowel de mantel als het deksel (dat onder de beker zijn plaats krijgt) zijn vrij van plastic en geheel gemaakt van food-grade siliconen.  Diezelfde siliconen mantel geeft een stevige en aangename grip aan de Bottlecup. Een gekleurde band voorkomt lekkage als beker en fles samen vervoerd worden – en biedt veel mogelijkheden om bij je merk passende kleurencombinaties te selecteren. En ook de beker is verkrijgbaar in verschillende kleuren naast roestvrij staal.

Lees ook:  On trend relatiegeschenken 2018 & beyond

Dezeen award

Duurzaamheid en circulair ontwerp waren tijdens het hele ontwerptraject belangrijke uitgangspunten. Ontwerpen zonder plastic betekende dat we allerlei beperkingen moesten oplossen, bijvoorbeeld bij deksels en hoe het geheel ‘voelt’, legt het projectteam uit. Het roestvrij staal van fles en beker kan overal gerecycled worden, de siliconen onderdelen kunnen worden teruggestuurd naar Bottlecup, dat garandeert dat ze op verantwoorde wijze worden gerecycled.

Een eerste resultaat van die aandacht is dat de Bottlecup opgenomen is in de shortlist voor consumentenontwerp en wearables van de Dezeen Awards 2023.

Bottlecup bedrukken = co-branden

Naast het kiezen van je favoriete kleurencombinaties (bij afname van > 1000 stuks is het hele pantone gamma beschibaar!) kan je logo (al dan niet plud naam van de ontvanger) in het metaal geëtst worden. 

Daarmee heb je gegarandeerd een lang gekoesterd relatiegeschenk gecreëerd, samen met Bottlecup!