Koffie flipboek van Nescafé

Nescafé maakt flipbook gemaakt van 100% Colombiaanse koffiebonen

Als ode aan lokale koffietelers heeft Nescafé Colombia coffee flipbooks laten maken voor de internationale koffiedag. Elke tekening in het flipbook is handgemaakt door twee illustratoren Alejandro Uscategui en Sebastián Briceño. In plaats van inkt, maakten ze gebruik van instant koffie. Het resultaat is een 208 pagina’s tellend flipboek met een korte animatie dat het verhaal vertelt hoe koffie wordt gemaakt. Van het telen, de oogst tot een kopje: Nescafé Tradición oploskoffie.

Koffie promotie

De flipbooks zijn in een beperkte oplage verspreid onder retailers (supermarkten) en influencers. Wanneer je de pagina’s razendsnel achter elkaar laat omslaan verschijnt en een heerlijk koffie aroma wordt verspreid. De link van dit promotieartikel zit hem in een vroege vorm van animatie ( handgeschilderd) en het liefdeswerk in de koffieteelt.

koffie flipbook koffiebonen aroma
Credits: Nescafé Colombia

Wat is een flipboek?

Een animatie-flipbook (ookwel folioscoop genaamd) is een klein boekje met een reeks afbeeldingen die hetzelfde effect geven als het kijken naar een film. Alleen wanneer de pagina’s snel achter elkaar worden omgeslagen, zie je een scène afspelen of beter gezegd: dan wekt het boekje de illusie van een bewegend beeld. Flipbooks kunnen met de hand worden getekend zoals Nescafé deed, maar ze worden ook digitaal gemaakt. Zelf één maken? Check deze website.

Colombiaanse koffieteelt

Colombia is de op één na grootste producent van koffie in de wereld. Maar koffie verbouwen is hier niet gemakkelijk. De unieke omstandigheden van de regio – hoge luchtvochtigheid, gemiddelde hoogte, lagere temperaturen – zorgen voor de perfecte omstandigheden om Arabica te telen, een van ’s werelds meest hoogwaardige koffiesoorten. En of dat niet genoeg uitdaging is voor koffieboeren werd vijftig jaar lang de regio in het zuiden van Colombia geteisterd door interne conflicten. De gevechten sloten de koffieboeren in Caquetá nagenoeg af van de buitenwereld.

Lees ook:  Notitieboek met kaft gemaakt van gerecycled koffiedik

Om de koffieboeren van Caquetá te helpen de koffiecultuur duurzaam te herstellen, is de Federación Nacional de Cafeteros de Colombia (FNC) een samenwerkingsverband aangegaan met Nespresso en het AAA Sustainable Quality™ Programma zodat de boeren de koffiekwaliteit kunnen verbeteren, de productie kunnen verhogen en betere toegang krijgen tot de wereldmarkt.