Knalplanga moet imago vuurwerkbril verbeteren

Knalplanga is de eerste grote inhaker op de snelle planga hype. Pearl lift slim mee en deelt dit jaar 50.000 gratis knalplanga’s uit.

Als de pijl de lucht kust
Protectie, knal bewust
Als de pijl de lucht kust
Protectie, knal bewust
Ik doe ‘m op naar je zus en je tanga
Knal, knalplanga
Doe ‘m op naar je zus en je tanga
Knal, knalplanga

Kalplanga, Rapper Donnie – 2018

Planga is straattaal voor een zonnebril. De hype rond snelle planga’s zoals de robocop zonnebril begon afgelopen zomer bij rapper Donnie. Zijn hit ‘Snelle Planga’ ging viral en werd een grote hit (2,4 miljoen Spotify-plays).

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Roorda Reclamebureau zijn verantwoordelijk voor de reclamecampagne. Donnie heeft snelle belastingscenten gepakt. Luister naar het lied en check de videoclip ter promotie van de coolste vuurwerkbril…

Gratis knalplanga Pearl

Pearl voert elk jaar campagne tegen vuurwerkletsel. In 2017 met YouTuber, Dylan Haegens. Dit jaar geeft de opticien 50.000 keer de knalplanga gratis weg. Rapper Donnie’s vuurwerkbrillen, zijn tussen 12 en 31 december gratis op te halen bij een van de ruim 320 winkels.

De Hipste Vuurwerkbril van Nederland is nu Gratis verkrijgbaar bij Pearl Opticiens. Op=Op! Haal hem bij een Pearle bij jou in de Buurt en begin samen met Maradonnie Veilig aan 2019!

Pearl
knalplanga gratis pearl vuurwerkbril 2018
Tip: zelf inhaken met premium zonnebrillen? Kijk even naar deze DIY zonnebrillen, die door een brievenbus passen.

Oogletsel

Elk jaar vallen er honderden vuurwerkslachtoffers. Een van de meest voorkomende letsels, is oogletsel: maar liefst 27% loopt permanente oogschade op door vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Meer dan 40% van de slachtoffers was omstander, en stak dus zelf geen vuurwerk af.

Lees ook:  WK 2022 boycot of meeliften op oranjegekte?

Imago vuurwerkbril slecht

Uit onderzoek van Pearle blijkt dat een op de vijf jongeren wel een vuurwerkbril heeft, maar deze niet opzet. De reden is simpel: omdat anderen dat ook niet doen.

Veel mensen vinden een vuurwerkbril ‘voor schut’. Een verbastering van verschut. Dit moet afgelopen zijn. 

Het doel van de overheid, met de knalplanga campagne is gericht op bewustwording. Pearle biedt afstekers van vuurwerk een oplossing: gratis vuurwerkbril als oud&nieuw premium.