Zelf kleine oplage relatiegeschenken bedrukken?

Maak voortaan je eigen swag. Je kunt het!

De nieuwe Epson SureColor SC-F100 maakt relatiegeschenken bedrukken in kleine oplages gemakkelijk en goedkoop.

Voor kleine bedrijven en start-ups die hun productaanbod willen uitbreiden naar de sector van de promotionele producten, kondigt Epson (01-10-2020) de lancering van de SureColor SC-F100 aan. De SC-F100 is een alles-in-een printoplossing van Epson. Eenvoudig in gebruik en met lage totale eigendomskosten (TCO).

epson cf100 surecolor sublimatiueprinter kleine oplage relatiegeschenken drukken

Belangrijkste kenmerken

  • Epson PrecisionCore MicroTFP-printkop
  • Wi-Fi-, Wi-Fi Direct-, ethernet- en USB 2.0-connectiviteit
  • LCD-kleurenscherm van 2,4 inch
  • Navulbare inktflessen van 140 ml
  • Epson-garantie

Kleine sublimatieprinters

Om andere materialen dan papier te bedrukken gebruikt men vaak zogenaamde ‘sublimatieprinters’. Bij dat sublimatieproces wordt een print als het ware ‘ingebakken’ in de oppervlakte van het te bedrukken materiaal, zoals katoen of kunststof. Bij deze druktechniek wordt speciale hittegevoelige inkt gebruikt, die zich vermengd met of hecht aan het (daartoe speciaal gecoate) materiaaloppervlak. 

Geen specialistische kennis nodig

Wil jij graag inhouse kleine oplage relatiegeschenken bedrukken? Speciaal voor kleinere al dan niet startende bedrijven kondigde Epson op 1 oktober jl de relatief goedkope (vanaf € 395,00) SureColor SC-F100 sublimatieprinter aan! De SC-F100 biedt snelle doorlooptijden voor de productie van producten en een lage total cost of ownership (TCO) voor kleine bedrijven.

Bovendien is er geen specialistische kennis nodig voor het opzetten, bedienen of onderhouden van de printer.

Sublimatie benodigdheden

Naast de sublimatieprinter zul je ook een transferpers, speciale inkt en papier nodig hebben. 

  1. Sublimatieprinter (duh)
  2. Transferpers (om de sublimatietransfer over te zetten op het product)
  3. Sublimatieinkt (speciale inkt geschikt voor hittepers)
  4. Sublimatiepapier (speciaal ontwikkeld voor het overbrengen van sublimatie inkt op harde substraten en textiel op polyester basis)
Lees ook:  USB stick bedrukken met logo tips & tricks

Budget tip: bestel je sublimatie benodigdheden via Aliexpress. Daarmee bespaar je nog meer op je drukkosten.

Bedruk zelf je mokken, sleutelhangers, t-shirts of telefoonhoesjes

Met het formaat van een gewone A4-desktopprinter is deze sublimatieprinter perfect voor het in kleine oplages produceren van promotionele en gepersonaliseerde producten. Met deze printer kan iedereen kleine oplage relatiegeschenken bedrukken zoals t-shirts, petten, handdoeken, kussenhoesjes, mokken, sleutelhangers, telefoonhoesjes en andere swag. De machine wordt geleverd met een garantie van 1 jaar dan wel 6.000 prints, wat het eerste komt.

…de SC-F100 zal meer bedrijven in staat stellen om zelf als producent van promotionele goederen op te treden.

Neil Greenhalgh, Epson Europe

Neil Greenhalgh, Product Manager voor Epson Europe, zegt: “Na de zeer succesvolle lancering van de SC-F500 in 2019 is de SC-F100 een geweldige nieuwe toevoeging aan het assortiment van dye-sublimatieprinters van Epson. Het zal meer bedrijven in staat stellen om zelf als producent  van promotionele goederen op te treden. 

Gebruikers hoeven geen experts te zijn om de printer te bedienen: printopdrachten kunnen via Wi-Fi worden verzonden met behulp van de speciale driver van Epson. Met het nieuwe Epson Cloud Solution PORT-platform kunnen gebruikers ook de kosten van printopdrachten en het periodieke gebruik bijhouden.”

Bron: Epson Europe