Kerstpakketten bestellen: wat is het ideale moment?

Zijn de kerstpakketten al besteld?

Vanaf wanneer kun je kerstpakketten bestellen?

Mag je dit jaar kerstpakketten bestellen? Dan herken je vast dit dilemma: wanneer moet je beginnen? Is dat vóór of na de zomervakantie? Het is één van meest gestelde vragen. Wanneer kan je het beste je kerstpakketten inkopen? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. Om jouw ideale moment te bepalen hier een aantal inkoop tips.

Kerstpakketten bestellen voor de zomervakantie

Het zal veel mensen verbazen. Maar ongeveer 10 procent van de bedrijven bestelt de kerstpakketten al in juli! Ondanks dat je in de zomer waarschijnlijk helemaal niet bezig bent met kerst, is dit het beste moment om op zoek te gaan naar kerstgeschenken.

Dat wil zeggen als je op zoek bent naar een persoonlijk kerstpakket. Dus zelf samengesteld, met artikelen die speciaal voor jouw bedrijf zijn ingekocht en misschien zelfs bedrukt. Ook aantallen spelen hierbij een belangrijke rol. Vanaf een paar duizend stuks kan je voor een fractie van de normale inkoop prijzen kerstgeschenken uit het Verre Oosten laten importeren. Je begrijpt al: dit is lang niet voor elk bedrijf van toepassing. En dan kun je rustig wachten tot na de zomer.

Tip: Kerstpakketten! Voor de één is het ‘n feestje. Voor de ander staat kerstpakketten inkopen gelijk aan stress. Vermijd kerst stress met deze 5 tips voor kerstpakketten inkopen of ga direct door naar de ultieme kerstpakket checklist.

Nieuwste kerstpakketten

De meeste leveranciers van kerstpakketten maken rond juni / juli hun assortiment bekend. Inkopers van geschenkpakketten zijn vanaf januari, en soms zelfs december van het voorgaande jaar, al druk bezig met de samenstelling ervan. De twee belangrijkste kerstpakket beurzen vinden plaats in februari. Daar ontmoet je leveranciers en importeurs van trendy nieuwe kerstgeschenken en relatiegeschenken.

Lees ook:  Originele items Nederlandse Kerstpakkettenbeurs

Kerstpakketten bestellen: september

Vlak na alle zomervakanties begint het gros van de Nederlandse bedrijven met kerstpakketten bestellen. Medio september tot en met oktober is daarom de drukte periode voor kerstpakket leveranciers. Veel MKB’ers bezoeken dan kerstpakket showrooms, en steeds meer plaatsen ook hun bestelling online.

Tot wanneer kun je kerstpakketten bestellen?

Last minute kerstpakket bestellen, het KAN!

Vandaag besteld, morgen in huis. Alles kan. Bestel je pakketten vlak voor Kerst, en laat ze nog op tijd voor je kerstborrel leveren. Maar let op: het aanbod zal waarschijnlijk beperkt zijn. Logisch. Want je begrijpt dat de houdbaarheid van sommige artikelen niet eeuwig is.

Dus ben jij lekker laat? Maak dan even een rondje langs de grootste kerstpakket webshops. De uiterlijke besteldatum verschilt van leverancier tot leverancier. Er zijn er bij waar je na 18 november niet meer hoeft aan te kloppen. Terwijl je bij sommige webshops zelfs tot en met 22 december nog kerstpakketten kunt bestellen! Kijk eventjes naar het overzicht van data in de kerstpakket vergelijker. Daar kun je sorteren op besteldatum. Succes!