Ingewikkeld Paasgeschenk Koninklijke Marine: “zat geen uitleg bij”

Koninklijke Marine bedankt personeel voor loyaliteit en inzet rondom de paasdagen met een raadselachtig en symbolisch paasgeschenk dat daarom niet bij iedereen in de smaak viel.

Personeel Koninklijke Marine verrast door Paasgeschenk: balletjes van zaden, aarde en klei zonder gebruiksaanwijzing

In plaats van de gebruikelijke chocolade paaseitjes bevatte het paaspakketje van de Koninklijke Marine dit jaar iets anders: zaadbommen in vrolijke kleurtjes. Milieuvriendelijke ‘bommen’ als personeelsgeschenk voor militairen: wel leuk gevonden. Tot zover geen probleem! Echter blijkt dat er geen uitleg of gebruiksaanwijzing bij zat. En dat leidt tot hilarische misverstanden. Sommige ontvangers van het paascadeau denken dat de zaadbommen eetbaar zijn.

Geen beschrijving

Behalve een persoonlijke brief van de directeur Personeel & Organisatie (Commandeur Paul Willemse) ontvingen ongeveer tienduizend medewerkers van de marine enkel een kaal doosje zonder uitleg. Op Twitter deelde een echtgenote een foto van het bijzondere paasgeschenk dat haar man ontving van zijn werkgever. “We dachten dat we het konden eten, maar nee.” “Wat het wel zijn???? ” 

Goedbedoelde paasactie

Natuurlijk is er niks mis met de traditionele paasgeschenken van chocolade. Maar door af en toe ook bewuste keuzes in relatiegeschenken te maken, bijvoorbeeld zaadbommen in plaats van chocolade eitjes, kunnen we allemaal bijdragen aan een betere en gezondere wereld. 

paasgeschenk marine zaadbommen brief

Verspreid zaadjes, geen oorlog!

De goedbedoelde zaadbommen als paasgeschenk voor militairen van de Koninklijke Marine is echter niet helemaal gelukt. De leverancier van dit relatiegeschenk had beter moeten weten. Misschien is de gebruiksaanwijzing door een menselijke fout vergeten, een gemiste kans. Want hierdoor is de duurzame boodschap (verspreid zaadjes, geen oorlog) verloren gegaan.