Huis aan huis bezorging van kerstpakketten

Hoe bezorg je het kerstpakket bij je medewerkers, als ze niet op kantoor zijn? 

De bezorging van kerstpakketten was tot en met vorig jaar betrekkelijk simpel. Want kerstpakketten worden normaal gesproken op één locatie bezorgd. En hooguit een tiental locaties, wanneer het een grote landelijke organisatie met diverse locaties betreft. Van daaruit neemt de afdeling HR de logistiek over. Die verdelen de kerstpakketten tijdens een kerstborrel of kerstfeest, waarna de werknemers hun eigen kerstpakket mee naar huis kunnen nemen. 

Werkgevers zullen creatief moeten omgaan met het ‘overhandigen’ van het kerstpakket.

Werkgevers zullen creatief moeten omgaan met het ‘overhandigen’ van het kerstpakket. Nu het meeste personeel thuis zit, moet in sommige gevallen duizenden kerstpakketten op duizenden verschillende adressen worden bezorgd. Kiezen jullie voor de basic bezorging door een gehaaste pakketbezorger? Of maak je het uitgifte moment toch nog speciaal tijdens corona? Daar is nu een leuke oplossing voor.

Deze persoonlijke kerstpakket bezorgservice levert kerstpakketten huis-aan-huis.

Van Dongen Events is een verhuurbedrijf in de evenementenbranche, dat sinds maart helemaal stil ligt door corona. Eigenaar Ramon van Dongen is gespecialiseerd in de verhuur en verzorging van garderobes. Hij bedacht daarom een creatieve oplossing voor bedrijven die hun fysieke kerstfeest, incl. kerstpakket uitgifte, moeten cancelen. Doordat veel medewerkers dit jaar thuis werken en een kerstpakket doorgaans op het werk uitgedeeld wordt, bedacht hij een service om kerstpakketten huis aan huis te bezorgen. 

Persoonlijke kerstpakket bezorgservice

Maar natuurlijk wel op een manier die past bij de evenementenbranche. Dus niet gehaast, maar persoonlijk en met een glimlach. Net als bij de garderobe van een leuk bedrijfsfeest, maar dan voor je deur. “ Een werkgever geeft namelijk geen doos met producten, maar geeft een blijk van waardering. Juist de wijze van bezorging kan daarbij een grote rol spelen.” Aldus Van Dongen.

Lees ook:  Vaccinatie t-shirt Miller Lite (Vax Tee)

De oproepkrachten van het evenementenbedrijf krijgen heel veel energie om mensen weer blij te maken. Het is alsof er weer even een hele hoop kleine evenementen zijn. Bij elke druk op de deurbel opnieuw.

persoonlijk overhandigen kerstpakket aan huis

De feestelijke kerstpakket bezorgers komen verkleed in een net kerstpak, zodat de ontvanger alvast in de feestelijke kerstsfeer komt. Door van elke bezorging een leuke foto te maken, zijn uiteindelijk toch alle (thuiswerkende) medewerkers een beetje samen. 

Kosten huis aan huis bezorging kerstpakketten

Thuisbezorging maakt de kerstpakketten wel een tikkeltje duurder. De huis aan huis kerstpakket bezorgservice kost €7,75 per pakket. Levering is ook ’s avonds en in het weekend mogelijk. En ze doen nog veel meer: labelen, opslag, track and trace, zie hun website voor meer info

Beetje zuur, maar goed om te weten is dat bezorgkosten officieel meetellen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR). Het goede nieuws is dat de WKR gelukkig dit jaar extra versoepeld is. De fiscus ziet de waarde van het kerstpakket plus de bijkomende verzendkosten als loon. Dat de verzendkosten apart gefactureerd worden maakt helaas geen verschil. Een uitzondering is de kleine geschenkenregeling. Maar of dat van toepassing is op jullie situatie kun je het beste even navragen bij je accountant.

Uitdagende tijd

Het is een uitdaging om in deze tijd het persoonlijk contact met medewerkers in stand te houden. Sinds maart 2019 zien we dat medewerkers overspoeld worden met handige thuiswerk cadeautjes en lekkere borrel pakketten. En ook van de feestdagen proberen steeds meer bedrijven een ‘hele happening’ te maken. Uiteenlopend van persoonlijke huis aan huis bezorging van kerstpakketten tot online  kerstborrels en een digitale dinnershow met BNers.