Fraaie cadeaus in de UK Parliament’s official giftshop

Even inspiratie opdoen in de Houses of Parliament Shop

Hoewel wij  in ons land wel een tweede kamer-coffeeshop kennen (zij het in Amsterdam), ontbeert ons parlement tot op heden een eigen Binnenhof-shop. Dit in tegenstelling tot de Britse Houses of Parliament, waar van alles te koop is: Gifts, Books, Stationery, Homeware, Food & Drink, Children’s Gifts, Clothing, Jewellery en zelfs ‘Prints on Demand’.

“a selection of artworks and photography from the Parliamentary Art Collection and Archives are available to buy as custom prints”!

Aan dit schier onuitputtelijk assortiment is nu nóg een luxe reeks branded geschenken toegevoegd, en wel van het haast even eerbiedwaardige Crawford Henderson uit Maybole, een van de toonaangevende leveranciers van lederen cadeauartikelen in het VK. 

Luxe souvenirs en gifts

Het parlementaire assortiment van Crawford Henderson Ltd omvat sjieke hebbedingen als een heupfles, notitieboekjes voor whiskyproeverijen, kaarthouders, een golfscore boek. Maar ook aan de huisdieren is gedacht. Een halsband voor je hond of kat – zelfs een handige poepzakjeshouder alle met het logo van het Britse parlement én ter plekke personaliseerbaar.

luxe manchetknopen house of parliament shop

Aandacht voor details – Gebaseerd op de neogotische ontwerpen van AWN Pugin voor de encaustische tegels die overal in het Victoriaanse paleis van Westminster te vinden zijn. Zijn deze manchetknopen perfect voor mensen met een persoonlijke band met het parlement of voor iedereen met een voorliefde voor tijdloos design. 

Me dunkt dat ook het Binnenhof en zijn lange geschiedenis inspiratie voor veel verkoopbare prullaria hoogwaardige memorabilia of souvenirs zou kunnen leveren. Misschien een idee voor de toch al uitlopende nieuwe verbouwing?