Digitaal fotolijstje maakt 3D hologrammen van video’s en foto’s

Cool! Binnenkort kun je een holografisch fotolijstje als relatiegeschenk geven!

Vorig jaar rond deze tijd lanceerde de Amerikaanse start-up Looking Glass Factory een 32-inch, 8K-resolutie 3D-scherm. Die display is speciaal geschikt voor de detailhandel, medische beeldvorming en entertainment-doelen. Nu heeft het bedrijf een holografisch fotolijstje aangekondigd. Heel origineel ‘Looking Glass Portrait’ geheten. De Looking Glass Portrait maakt hologrammen van video’s en foto’s.

Holografisch verjaardagsboodschap

“Ik droomde als klein kind al van de mogelijkheid mijn eigen hologram te kunnen opnemen en afspelen,” aldus Shawn Frayne, CEO van Looking Glass Factory. “Ik stelde me voor hoe het zou zijn om iemand over het net een holografische verjaardagsboodschap te sturen. Of om als hologram hallo te zeggen tegen mijn achter-achter-achter-kleinkind. Ons Looking Glass Portrait is het resultaat van zes jaar ploeteren door onze scientists in Brooklyn en Hong Kong. En dat maakt die droom nu werkelijkheid!”

Het bedrijf werft nu kapitaal via Kickstarter, waar je ook alvast je iegen holografische fotolijstje kunt reserveren. Het enige wat je verder nodig hebt, aldus het bedrijf, is een computer en een smartphone. Er is verder geen programmeerkennis nodig.

Geen 3D bril nodig

Het lijkt echt alsof de 3-D afbeelding uit het apparaat naar voren komt zweven, zie de video’s. Daardoor kan deze ook door meerdere mensen tegelijk gezien worden, waarbij elke toeschouwer een uniek stereoscopisch beeld te zien krijgt. Zonder speciale bril of headset!

Hoewel je het ding op een pc of Mac kunt aansluiten om ingewikkeldere / grotere objecten als hologram weer te geven, is de ingebouwde Raspberry Pi-computer genoeg om simpeler hologrammen tevoorschijn te toveren met 60 frames per seconde.

Lees ook:  Selfie Ring Led Lamp bedrukken met je logo

Je krijgt er HoloPlay Studio-software voor pc / Mac bijgeleverd, zodat je tot 1.000 holografische bestanden kunt uploaden, bewerken en exporteren naar ‘the Portrait’. Je kunt zelfs je eigen 2d portretfoto’s omzetten naar een hologram, dankzij nieuwe opnamemogelijkheden in moderne telefoons als de iPhone X, 11 en 12; ook holografische videoboodschappen en geanimeerde 3D-personages zijn mogelijk.

Holografische videogesprekken

Als eerste stap op weg naar echt holografische videogesprekken ondersteunt het apparaat bovendien  Azure Kinect-, Intel RealSense- en iPhone-camera’s. En er is ook ondersteuning voor de Unreal-engine, Unity, Autodesk, Maya, Blender en meer om ontwikkelaars in staat te stellen andere interactieve applicaties te maken.

Specs & prijs – holografisch fotolijstje

Het apparaat heeft een 7,9-inch holografisch scherm met een resolutie van 2.048 x 1.536 en een beeldverhouding van 4:3 – of eigenlijk dus 4: 3:2. The Looking Glass Portrait weegt slechts 660 gram. En als je er snel bij bent krijg je er via Kickstarter-al een voor $ 199. Als alles goed gaat worden de eerste shipments verwacht in  maart / april 2021. De uiteindelijke verkoopprijs zal ( in de VS) $ 349 zijn. Super gave gadget, voor wanneer je echt indruk wilt maken!

holografisch fotolijstje specificaties