Heineken bieropener: Quality time met The Closer?

‘The Closer’, is volgens de bedenker van dit premium (Heineken) de bieropener die je werkdag afsluit. Zeldzaam zijn dit soort idiote voorbeelden van storytelling marketing. Een vergezocht verhaal dat wordt opgehangen aan een platte winactie voor een doodeenvoudig promotioneel artikel. Tot overmaat van ramp hebben de Heineken marketeers, in een mislukte poging grappig te zijn, ook nog verzonnen functionaliteiten aan hun ‘High tech oplossing’ toegevoegd. Een bluetooth verbinding tussen de flesopener en laptop? Wat een armoede.

Heineken’s logo bieropener (met bluetooth) bevordert de balans tussen werk en privé, ze verloten 20 stuks.

Een bieropener met bluetooth verbinding? Een opener die je dag afsluit?! Ja je leest het goed, het is geen treurige 1 april grap. Deze high-tech opener sluit je via bluetooth aan op je laptop. Zodra je met The Closer een (0.0) biertje opent, gaat je laptop in slaapstand en sluit jij je werkdag af. Maar wacht er is meer. Want nadat je laptop afgesloten is wordt het meteen tijd voor dat goede gesprek met je beste vriend(in) of een biertje aan de bar met collega’s, familie of vrienden. Zo lezen we in een persbericht van Heineken. De bluetooth verbinding is flauwekul natuurlijk. Maar Heineken wil wel met ‘The Closer’ bereiken dat we meer bierflessen opdrinken, en óók het gesprek over work-life balance openen. Echt waar.

Bij Heineken vinden wij het belangrijk om te verfrissen en te verbinden. Daar is een biertje… bij uitstek een product voor.

Els Dijkhuizen, Marketing Directeur Heineken

Winactie The Closer bieropener

De actieperiode is van 3 oktober t/m 21 november 2022. Als je ‘The Closer’ bieropener wilt winnen kun je een simpel formuliertje invullen met je naam, telefoonnummer en emailadres op de website: www.heineken.nl/closer

Lees ook:  Bierkrat koeler ijsblok

Let op: er worden slechts 20 bieropeners verloot. Dus de kans dat je deze gadget wint is relatief klein.

Bieropener als oplossing voor te hoog opgelopen werkdruk

Misschien herken je dit. Na het eten duik je nog eventjes achter je laptop om een mail af te maken en voor je het weet is het alweer tijd om naar bed te gaan. Terwijl juist tijd voor ontspanning ontzettend belangrijk is. Uit het laatste Nationale Werkgeluk Onderzoek, uitgevoerd door MonitorGroep, blijkt dat 1 op de 5 Nederlanders een hoge werkdruk ervaart. Daarom introduceert Heineken The Closer, een bieropener waarmee je je werkdag op tijd kan afsluiten. ‘’Bij Heineken vinden wij het belangrijk om te verfrissen en te verbinden. Daar is een biertje, of dat nu met of zonder alcohol is, bij uitstek een product voor. Het creëert mooie momenten samen, met je vrienden in je favoriete bar of tijdens een gezellig etentje thuis.”

Vergezocht Heineken

Met deze campagne en bijbehorende gadget hoopt Heineken het gesprek over werkdruk en het belang van een goede balans tussen werk en privé onder de aandacht te brengen. Natuurlijk wel op een manier die bij het merk past, met een knipoog. ‘’Tijd voor ontspanning, met vrienden en familie, het zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat je op een later moment weer met een glimlach aan een nieuwe werkdag kan beginnen.’’ Aldus Els Dijkhuizen, Marketing Directeur Heineken Nederland. 

Serieus? Waarom wil ze bier drinken zo ongelooflijk moeilijk maken? Persoonlijk start ik, na het drinken van bier, de volgende werkdag met een kater. Maar de Heineken drinker zal zich meer verbonden voelen met vrienden en familie en zich ook nog verfrist voelen. Ik ervaar door dit soort campagnes eerder verhoogde bierdrinkdruk dan een verlaagde werkdruk. 

Lees ook:  Gratis sporthanddoek Heineken 0.0

Als je dan toch zonodig iets met verantwoord / bewustzijn wilt doen was die sporthandoek voor Heineken 0.0 veel beter zou ik zeggen. En een beter alternatief voor deze standaard promotionele bieropener is wat mij betreft de knallende bierflesopener. Lekker het nieuwe jaar inknallen met Heineken.