Terugblik Haptica 2018

Es war wunderbar: HAPTICA ® live 2018


Was je 21 maart niet in het World Conference Center Bonn? Dan heb je 193 exposanten gemist (2017: 174 exposanten, 2016: 142 exposanten). Een inspirerend seminarprogramma met bijdragen van o.a. Christian Rummel, Deputy Global Head of Brand Communications @ Deutsche Bank. En de 42 winnaars van de PROMOTIONAL GIFT AWARD 2018 (waaronder de handige gadget screwmagnet : voor onhandige mensen).

De exposanten presenteerden op HAPTICA 2018 hun nieuwste relatiegeschenken en (promotionele) artikelen, waaronder veel bekende retailmerken, grote importeurs,bewezen geschenkspecialisten en tal van jonge nichespelers met frisse relatiegeschenk ideeën.

Seminar thema 2018

Niet origineel, maar ook niet onbelangrijk was het seminar thema in 2018. Sociaal en milieuvriendelijke productie. Notitieboeken gemaakt van appelafval, fairtrade T-shirts, GOTS-gecertificeerd
biologische katoen of veganistische gummyberen in composteerbare zakjes gaven een goede impressie van welke duurzame alternatieven de relatiegeschenkenmarkt bezit.

In overeenstemming met het focusthema sprak de eerste spreker, Prof. Dr. Michael Braungart (Environmental Research Institute EPEA) , over het cradle to cradle-principe. Zijn aanpak: promotionele producten zouden een positieve voetafdruk moeten achterlaten op de omgeving. Braungarts visie van een wereld is er één zonder verspilling. Waar mensen toch kunnen genieten van consumeren. Zijn lezing was soms verraderlijk, maar ook zeer indrukwekkende en vermakelijk voor luisteraars. De andere sprekers in het seminar programma gaven inzicht in de marketingpraktijken van bedrijven die succesvol zijn op het gebied van relatiegeschenken en haptische reclame in het algemeen.

Geïnspireerd

1.803 bezoekers (2017: 1.946, 2016: 1.494) kwamen naar HAPTICA 2018. Dit waren marketingbeslissingsmakers, creatievelingen en inkopers van bedrijven, werknemers van reclamebureaus en aanbieders van marketing diensten in het algemeen. De belangrijkste reden om de beurs in Bonn te bezoeken was het overzicht van de populairste trends in de branche, een gratis update op het gebied van nieuwe producten en een groot aantal ideeën voor sourcing naar projectgerelateerde producten.

Lees ook:  PromGift gaat over Product Media

HAPTICA

Volgend jaar zal deze Duitse relatiegeschenken beurs plaatsvinden op 20 Maart 2019. Wederom in het WCCB (World Conference Center in Bonn).

Meer info
De organisator van de beurs HAPTICA® live is de in Keulen gevestigde uitgever WA Media.