Gucci x Adidas-paraplu van dik €1.000 is niet eens waterdicht

Als er maar over je gesproken wordt…

Sommige nieuwtjes geloof je haast niet als je ze onder ogen krijgt. ‘Dat zal toch niet waar zijn!’ 

Gucci is een van de bekendste (en her en der populairste) luxemerken ter wereld, met name in China. De brand is daar zo populair dat veel campagnes daar starten. Het eerste resultaat van de lang geleden aangekondigde samenwerking met Adidas (bien étonnés de se trouver ensemble, wat mij betreft) ging daar in luttele uren viraal. De reacties waren talrijk en heftig – maar niet positief. Gebruikers van het sociale netwerk Weibo waren uiterst kritisch. Niet vanwege de smakeloosheid, dat was mijn persoonlijke reactie: wat gemakkelijk en lelijk!

Deze Gucci x Adidas-paraplu mag je kopen voor $ 1.290 en beschermt je niet tegen de regen!

De Chinese consumenten maakten zich vooral boos over een paraplu van dik 1.000 euro – die niet tegen regen kan! Vanaf 7 juni as. kun je het ding (ook in Frankrijk) kopen voor het lieve bedrag van € 990,-. 

Duidelijk retro-geïnspireerd knalt het dessin, bestaande uit een samenvoeging van de monogrammen van de twee merken er wel uit. In de kleine lettertjes (!) lees je vervolgens dat het object gemaakt is van een mix van katoen en linnen, met een bijzonder handvat gemaakt van berkenhout; maar ook “dit artikel is niet waterbestendig”. Het is dus blijkbaar alleen bedoeld  als parasol of je moet zo’n ding ‘voor decoratieve doeleinden’ willen bezitten. Nou, ik niet!

140 M views

En met mij veel Chinezen dus. “Hoe komen ze erop? Een Adidas Gucci-paraplu die 10.000 yuan kost maar niet waterdicht is?” vraagt een gebruiker zich af die duidelijk teleurgesteld is over de praktische waarde van het product. Nou ja… de betreffende hash tag heeft al meer dan 140 miljoen views.  Een echte wannahave dus!