Gratis Vitamini stickers bij Lidl

YASS! Voor de tweede keer dit jaar kun je bij Lidl voor Vitamini’s sparen!

Vitamini stickers: Lidl lanceert deel twee van de succesvolle spaar formule.

De VitaMini knuffel spaaractie ging 1 januari 2019 van start bij Lidl Nederland. Daarvoor ook al in 2018. Dit jaar komt Lidl met een spin-off in de vorm van sticker VitaMini’s + plakboek met spelletjes.

Gaan we gezonder eten dankzij de Lidl VitaMini stickers? Of is de spaaractie van de Lidl een perverse marketingstunt? In elk geval zijn er hele leuke Vitamini gifjes voor de fans. Lees hier alles over de loyalty campagne uit de koker van TCC global.

vitamini logo

Looptijd VitaMini Sticker spaaractie 2019
Deze spaaractie loopt van 26 augustus tot en met 6 oktober 2019. Deelname aan de actie is alleen binnen deze periode mogelijk.

lidl vitamini stickers spaaractie
Credits: Lidl Nederland

Hoe spaar je Vitamini stickers bij elkaar?

Bij besteding van iedere €10 aan boodschappen krijgt een klant een pakje met daarin 4 gratis Vitamini stickers. De actie loopt van maandag 26 augustus tot en met zondag 6 oktober 2019.

Vitamini Stickerboek

Voor het verzamelen van de stickers is een speciaal boek te koop voor €0,50.  Het boek bevat behalve ruimte voor de stickers ook spelletjes, strips en recepten.

In totaal zijn er 96 verschillende Vitamini stickers die je kunt sparen. Dus in theorie zou je met €240 aan boodschappen bij de lidl alle Vitamini figuurtjes kunnen sparen.

Gezonder eten

Ik ben benieuwd of deze vervolg actie een even groot succes zal worden als de voorgaande. Misschien dat de PLUS dan ook een sticker actie wil inzetten voor hun fabeltjeskrant handpoppen? Het lijkt er wel op dat Nederlandse Lidl-klanten de kleine groenten en fruit poppetjes in hun hart hebben gesloten.

Groente en fruit verdient bij Lidl een groot podium, met de VitaMini’s dragen wij bij aan de populariteit van deze gezonde producten. Bovendien zijn ze fun. Met het stickerboek bieden we nu ook nog extra veel informatie over groente en fruit

Jorieke de Vries, sr. marketing manager bij Lidl Nederland.

Inhaken op de ‘gezondheidshype’

De Belgische supermarktformule Delhaize heeft vorig jaar hetzelfde Vitamini spaarconcept gebruikt en kreeg daarop kritiek vanuit de media. Voedingsexpert Professor Patrick Mullie (Vrije Universiteit Brussel), bekijkt dergelijke loyaltycampagnes heel anders. Hij noemt de spaaractie met Vitamini premiums een perverse marketingstunt, en pure manipulatie.

Dit is pervers, een pure marketingstunt. Supermarkten surfen mee op de gezondheidshype, maar eigenlijk hebben ze één doel: winst maken. Dat mag, het is niet hun taak om ons gezond te doen eten. De klant zo misleiden, is pure manipulatie.”

Professor Patrick Mullie (Vrije Universiteit Brussel)

Lidl Vitamini-sticker commercial

TV Commercial Lidl Vitamini-sticker spaaractie 2019

Gave Vitamini gifs voor de fans

Er zijn ook hele leuke Vitamini gifjes gemaakt. Van Bibi Bij, Bobbie Bloemkool, Cindy Citroen, Kim & Karim Kers, Marcel Meloen, Martijn Mandarijn, Priscilla Prei, Stephanie Sperzieboon. En mijn persoonlijke favoriet: Victor Vijg.

Vitamini’s in het buitenland

Als je denkt dat deze schattige groenten en fruit knuffels exclusief voor Lidl Nederland zijn geproduceert, dan heb je het mis. In Engeland kwam Lidl met dezelfde spaaractie alleen heten Vitaminis daar The Goodness Gang. Biedronka is de toonaangevende hypermarktketen in Polen, die met dezelfde spaar formule aan de haal ging. En Delhaize heeft in België ook deze Vitamini premiums ingezet voor een spaaractie.

Lees ook:  Win een Mini – in Lidl-kleuren

De hele marketing campagne komt uit de koker van TCC global. Een bedrijf dat wereldwijd bedrijven helpt met Loyalty marketing (klantenbinding).


Vitamini spaaractie lidl Marcel Meloen

VitaMini knuffels kopen

Hele grote fans van de VitaMini knuffels kunnen meer dan stickertjes sparen en die in een boekje plakken. Want wist je dat je de pluche vitamini’s ook gewoon via AliExpress kunt kopen?