Gratis kom in de vorm van muzikale paddenstoel bij kindermenu Efteling

Efteling serveert kindermenu in (duurzame) herbruikbare kom met ingebouwde speaker: de muzikale paddestoel

De beroemde muzikale paddenstoelen uit het Sprookjesbos van pretpark de Efteling, wie kent ze niet? Bezoekers krijgen vanaf 8 maart bij aankoop van een Efteling-kindermenu (€ 6,75), deze miniatuur variant cadeau. Het custom made premium is in samenwerking met Interimage uit Woerden ontwikkeld.

Wat is de muzikale paddenstoel kom?

Kindermenu’s worden geserveerd in een kom in de vorm van Sprookjesbos-paddenstoel. Hij is rood met witte stippen. In het witte stammetje zit een speaker verstopt. Maaltijd op? Zet de schone kom op de stam en maak zo je eigen muzikale paddenstoel. Net als in het Sprookjesbos speelt de paddenstoel het klassieke 17e eeuwse muziekstuk Menuet in G-majeur van de componist Christian Petzold.

Duurzaam souvenir

De Efteling verwacht dat ze met deze muzikale paddenstoel kommen in totaal ruim 10.000 kilo karton en ruim 1.500 kilo plastic met aluminium zullen besparen. Assortimentsmanager Horeca Michiel van Kempen legt uit: “Bij het ontwikkelen van het nieuwe kindermenu was het verminderen van afval een belangrijk uitgangspunt. Het nieuwe kindermenu heeft daarom geen kartonnen doosje, maar wel een herbruikbare kom. Zo wordt er niets weggegooid en neemt de gast een leuke Efteling-herinnering mee naar huis.”

Lees ook:  Winter survival kit van Malibu