Geurkaarsen voor motorfanaten

Sommige hobby’s bepalen het leven van de echte liefhebbers. Een interessant voorbeeld: de motorrijder. Die mensensoort spreekt zelfs zijn eigen taal ( zie wiki). Ik ontdekte een geweldig cadeau-idee voor deze fanaten: geurkaarsen die (je kamer laten) ruiken naar zadelleer, twee-en viertaktbenzine en ritjes door het bos of langs het strand. 

Geurkaarsen van Forcite beschikbaar in aroma’s zoals Fresh Leathers, Race Fuel, Ocean Road, Mystic Forest Ride en Two-Stroke

Het Australische helmen bedrijf Forcite  geeft vanaf december 2022 sets van 5 verschillende geurkaarsen weg als cadeau bij de aanschaf van een high-tech helm en als relatiegeschenk.  De (nota bene ‘ecologisch verantwoorde’) kaarsen  zijn handgemaakt door Sent, ook gevestigd in Sydney, Australië. De beschikbare geuren zijn Two Stroke, Race Fuel, Fresh Leather, Mystic Forest en Ocean Road.

forcite geurkaarsen motor fanaten

Met deze geuren kan de echte motormuis zich ook met een biertje in een luie stoel op het stalen ros wanen – afhankelijk van zijn of haar stemming ruikt hun woonkamer naar proefdraaien in de garage, de pitstop aan het circuit, hun leren kostuum, in het bos of aan zee. De scherpe geur van Race Fuel wordt  verzacht met thee-extracten, Fresh Leather geparfumeerd met bergamot en patchouli, Mystic Forest ruikt naar sandelhout en mirre, Ocean Road doet denken aan zeezout, citroengras en kokosnoot.

Stel je eigen geurkaars samen om je merk te versterken

Aanvankelijk waren de Motorcycling Aroma Candles gepland als limited (tot 50 van elk) editions, in te zetten in een kerstcampagne van Forcite. Maar de reacties waren zo positief, dat besloten werd om de sets ook te gaan verkopen (voor 40 Australische dollars).  Sent onderscheidt zich onder meer door via de Custom Candle Bar de mogelijkheid te bieden om voor elk geurfetishisme een eigen geurkaars te ontwikkelen. Je eigen geurkaarsen bedrukken en ontwikkelen? Misschien een leuk idee voor Caroline van BBB, voor 15 maart ?  We weten hoe belangrijk geur kan zijn in de marketing…