G7: Beierse relatiegeschenken voor de Groten der Aarde

De recente G7-top in Duitsland was al de tweede dit jaarin Schloss Elmau in Beieren. Markus Söder, de minister-president van deelstaat Beieren, kun je van van alles beschuldigen, maar niet van dat hij niet trots is op zijn vaderland. 

De deelnemers waren nog niet geland op de luchthaven van München of er werd al een Beierse potpourri over hen uitgestrooid van lederhosen, dirndls en alpenhoedjes. De Amerikaanse president Joe Biden begreep niet wat hem overkwam ( zoals vaker schijnt voor te komen) maar wist een stralende glimlach tevoorschijn te toveren voor de camera’s van de wereldpers.

Beierse relatiegeschenken in leren rugzak 

Minpres Söder wilde niet dat de machtigste mannen ter wereld eenmaal thuis zouden vergeten dat ze Beieren bezocht hadden. Alle deelnemers aan de G7-top (dat wil zeggen een “selecte kring” van deelnemers, namelijk de staatshoofden en regeringsleiders van de G7 en hun partners, aldus een woordvoerder) ontvingen een leren rugzak vol Beierse relatiegeschenken! 

De Beierse premier was er zo trots op dat hij er persoonlijk over twitterde

“Wij zijn wereldberoemd om onze lekkernijen. In de rugzak zitten Beierse worstjes, kaas, snoep en een spel Schafkopfkaarten. Beieren moet een onuitwisbare indruk achterlaten!”, wenste Söder. Daarnaast zat er in de goodiebag ook nog wat flesjes Alpenbier en een peperkoekhart. 

Lees ook:  Duitse vrouwen geven ZEC+ ‘boze cactus’ voor seksistische reclame

Reacties

Natuurlijk kwamen de twitterati met zuur commentaar. Blijkbaar is aan de kroonkurk te zien dat het om alcoholvrij bier ging. Fout: “niet echt Beiers, 0.0%!” was een veel gedeelde reactie. En “verspilling van belastinggeld!” natuurlijk. Waarop andere reaguurders erop wezen dat de totale geschatte kosten van deze top (circa € 160 miljoen) zó absurd waren dat een paar rugzakken nauwelijks verschil maakten.