700k OLAF merchandise in de strijd tegen corruptie

Europa gaat fraude bestrijden met stijlvolle zijden dassen en presse-papiers van het European Anti-Fraud Office (OLAF)

Het Europees Bureau voor Fraudebestrijding OLAF onderzoekt fraude met EU-geld, corruptie en ernstig wangedrag binnen de Europese instellingen, en draagt bij aan het fraudebestrijdingsbeleid van de Europese Commissie. 

Zo staat het op de officiële site van OLAF.

€ 700.000 aan OLAF merchandise

Het Europees Bureau voor fraudebestrijding is van plan ruim €700.000 uit te geven aan eigen ‘branded merchandise”, waaronder ovenhandschoenen, schorten, vergrootglazen en pennen. In de officiële aanbestedingsdocumenten kunnen we lezen dat OLAF bereid is offertes te ontvangen voor dat bedrag aan “promotiemateriaal”. 

Naast die goodies voor het gewone volk dient men ook “100 procent geweven zijden stropdassen” te leveren, OALF-gezichtsmaskers en “opvallende military style Jackets. Deze items zullen volgens de aanbesteder door Olaf-functionarissen worden gedragen tijdens hun vast risicovolle fraudebestrijding missies.

De aanbesteding is in twee delen opgesplitst:

  • Lot 1: Regular promotional items. The contract also covers the supply of textile and high-visibility textile as well as other similar articles.
  • Lot 2: Medals and Paperweight and Similar Articles.

Stijlvolle relatiegeschenken

Blijkbaar worden ook presse-papiers en medailles weggegeven in de strijd tegen fraude met Europese fondsen… Zo’n presse-papier kun je vaak ook gebruiken als vergrootglas. Wat natuurlijk handig is voor de speurneuzen bij OLAF wanneer ze geheime documenten moeten bestuderen.

De 100% zijden das? Tsja, misschien helpen deze agenten op te gaan in de menigte, wanneer ze geheime operaties uitvoeren in de kringen van de Europese witteboordencriminaliteit. Laten we hopen dat ze veel medailles mogen uitdelen!

presse papier relatiegeschenk idee

Persoonlijk vind ik deze presse-papier, met daarin een weergave van ons zonnestelsel, nog mooier. Te koop bij Ditverzinjeniet.nl voor €32,95. Wanneer je het menselijk bestaan bekijkt in het licht van de oneindig grote kosmos, dan verandert je perspectief op alles. Wie weet wat een blik op dit planetarium vanuit de ruimte met je perspectief op de problemen op onze wereld zal doen? Misschien is het wel dé oplossing voor corruptie en fraude. Een probleem dat de mens al duizenden jaren probeert te bestrijden, bijvoorbeeld met tokens in de vorm van kleitabletten en spijkerschrift.