FC Den Bosch zegt sorry: sleutelhanger cadeau na nederlaag PEC

Het imagoprobleem van het voetbal is groot. Barbaren zijn het! Maar de Brabantse voetbalclub uit ‘S-Hertogenbosch maakte deze week mooie sier. Heya Den Bosch! Leest u eventjes mee Dennis te Kloese? Misschien is er dan toch nog hoop.

Supporters FC Den Bosch krijgen van hun club excuusbrief en bedrukte sleutelhanger cadeau na genadeloze nederlaag tegen PEC Zwolle

De Zwollenaren boekten de grootste zege ooit in het Nederlands betaald voetbal, het nieuws over het clubrecord van de ‘Blauwvingers’ ging de hele wereld over. Hoe zou dat voelen als supporter van FC Den Bosch? Teleurstelling lijkt me een understatement. Dat was dan ook de aanleiding voor de algemeen directeur van FC Den Bosch, Tommie van Alphen, om de meegereisde supporters op ludieke manier een hart onder de riem te steken. Want nadat PEC Zwolle een genadeloze en historische overwinning (13-0 red.) behaalde over FC Den Bosch, stuurde de voetbalclub hun supporters een excuusbrief en een tastbaar souvenir: een bedrukte sleutelhanger.

sleutelhanger fc den bosch pec zwolle excuses
De blauwe sleutelhanger, met daarop in witte letters geborduurd de tekst “Dè was kut! Mar ik war d’r bij!”

Excuusbrief PEC Zwolle

“Nou, dat was me het potje wel, een kleine maand geleden in die Hanzenstad aan de IJssel… Tot hilariteit van sommige buitenstaanders en ronduit teleurstelling van alle direct betrokkenen. Het was een rare wedstrijd. We weten wat verliezen is, maar dit was zelfs voor FC Den Bosch-begrippen nogal veel. Als je op je Bossche bek gaat, kun je het beter goed doen. Jij was erbij. Je stond erbij en keek ernaar. Als alles lukt is het leven maar saai. Er schuilt meer belofte in de teleurstelling. Dus als we straks wel iets te vieren hebben, kun jij zeggen, dat was toen en dit is nu. Succes-supporter ben je voor even, FC-er’ voor het leven. Heya Den Bosch!”

Lees ook:  Sorry zeggen met relatiegeschenken: hoe doe je dat?

Mea culpa

Merchandise kan je inzetten om je imago te versterken in voor- en tegenspoed. Het versterkt bovendien de impact van oprechte excuses. Dat bewijst ook FC Den Bosch door juist op dit bijzondere dieptepunt een mea culpa te sturen + aandenken dat speciaal gemaakt is ter nagedachtenis aan de bizarre nederlaag tegen PEC Zwolle. Dit sportieve gebaar naar de supporters die waren meegereisd naar de met 13-0 verloren uitwedstrijd tegen PEC Zwolle is perfect uitgevoerd. Chapeau!

Als je net als FC Den Bosch je excuses wil aanbieden volgens het boekje, lees dan onze 2 simpel-te-volgen stappen + tips in het artikel: Sorry zeggen met relatiegeschenken.