Extreem beleggen: tijd voor wat variatie op de lunchtafel

Het oer-Hollandse bammetje is verleden tijd, als het aan de makers van het boek Extreem Beleggen ligt.

In dit boek de meest verrassende, soms krankzinnige maar altijd smakelijke recepten voor extreem belegde broodjes. Stop het in je culinaire kerstpakket. Of geef het als welkomst geschenk voor de hippe app beleggers in spé.

Een broodje Patatje Joppiesaus-chips en perzikjam, Witte roomkaas met chocoladehagel.

De Middeleeuwen van de Nederlandse lunch zijn voorbij

Nederlanders zijn de lachertjes van de lunchcultuur. Fransen en Italianen, ze ridiculiseren onze bolletjes kaas en worst al sinds mensenheugenis. En terecht, want veel kleurlozer wordt het niet. Maar de Middeleeuwen van de Nederlandse lunch zijn voorbij. Sinds enige tijd is er een beweging actief die het Hollandse bammetje voorgoed naar de geschiedenisboeken verwijst, de Nederlandse lunch herdefinieert en weer op de internationale menukaart zet.

Het begon allemaal aan de gezamenlijke lunchtafel van een ondernemersenclave in Amsterdam. Mensen aan tafel belegden hun boterhammen met avontuurlijke combinaties. Wit brood met pindakaas, sambal, twee centimeter (nooit minder) dikke plakken leverworst (Euroshopper), afgetopt met flinterdunne plakjes ‘gummy’ van het wekelijkse kiloblok kaas, Patatje Joppiesauschips en perzikjam en blauwe kaas, appelstroop, tabasco, mayo en ketchup op elkaar. Er zijn talloze extreme beleggers die hun recept maar wat graag wilden delen in dit boek.

Elvis, Bradd Pitt en beroemde broodjes

In dit boek vind je meer dan 55 recepten met foto’s van gouden combinaties die je elke dag kunt maken, met ingrediënten die je overal kunt kopen. Want wie wil er nou elke dag hetzelfde op zijn brood?
Naast de recepten vind je in dit boek allerlei wetenswaardigheden als: het duurste broodje ter wereld, het broodje dat Elvis vermoordde en beroemde broodjes in films.

Extreem beleggen auteurs
Matthijs Schippers, Jasper Henderson en Caspar Wijers

De makers

De samenstellers Matthijs Schippers, Jasper Henderson en Caspar Wijers hebben geen enkele culinaire achtergrond maar besloten voor dit boek hun ware Extreme Beleggers-aard met de wereld te delen. Matthijs werkt onder zijn eigen naam als creatief strateeg in de digitale wereld, Jasper is hoofdredacteur van Lewbowski Publishers en CFO van Firehose en Caspar is journalist en CEO van Firehose.

Meer beleggen

Unilever liet de beroemde Calvé pindakaas potten bedrukken met de namen van het Nederlands vrouwenelftal. Dat was een activatie voor het WK vrouwenvoetbal 2019. Maar als je een collega kent die dol is op pindakaas, kan zo’n pot met naam ook een leuk relatiegeschenk idee zijn.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.