ESA maakt co-branding gemakkelijker

Partnerships is het buzzwoord van de afgelopen jaren. Het kan veel verschillende dingen betekenen, maar wij beperken ons graag tot de merchandising, licencing en promotionele producten. Je komt ze dan ook steeds vaker tegen op onze website: opvallende uitingen van co-branding partnerships. Interessant, om eens een site te bezoeken waar uitgebreid college gegeven wordt over (nut, én Ins en outs van) ‘branding’, voordat je op de merch-winkel terechtkomt. 

Co-branding guidelines zijn de richtlijnen die je opstelt om partnerships te co-branden in verschillende media en toepassingen, waaronder print, web en social.

Co-branding guidelines: ESA staat open voor partnerships

Het is duidelijk dat ESA, het European Space Agency, zich bewust is van de kracht van zijn merk en het belang van consistente ‘branding’ – er is zelfs een speciale sub site aan gewijd.

Daar wordt, onder de tabs Brand, Assets, Co-branding, Brand Licensing en Merchandising, uitgebreid uitgelegd hoe belangrijk merkbeleid is en bijvoorbeeld wat de organisatie ziet als haar marketing ‘assets’:

barbie co-branding esa

“Our logo alone is not our brand identity, but only a part of it. Our brand identity uses several assets to form this visual identity system, and these include the typefaces and colours we use, as well as how our logo is shown on applications.” 

Ook wordt uitgebreid uitgelegd onder welke voorwaarden de verschillende logo’s en patches door derden gebruikt mogen worden.

Co-branding met astronauten!

ESA is graag bereid om de kracht van zijn ‘sterren’status  te delen, maar houdt de touwtjes strak in handen: “It is vital then that our Brand Identity is used consistently on all possible ’touch points’ across the agency. Here on this web site you will find the resources necessary to do this. “

Lees ook:  Nieuwe merchandise trend: co-creatie designer merch

Tot begin dit jaar was het gebruik van ESA-logo’s etc alleen toegestaan op merch die in nauwe samenwerking met ESA werd geproduceerd en de eigen producten in de space shop. Inmiddels heeft ESA de beslissing genomen om het commerciële gebruik van ESA-gerelateerde beelden door derden te vergemakkelijken, ook voor kleinere organisaties. “Als u geïnteresseerd bent in het produceren en verkopen van merchandising met het ESA-logo, de ESA-vlaggenpatch of ESA’s missiepatches – de benodigde toestemming en licenties zijn nu simpel aan te vragen. Vul gewoon het formulier in dat u vindt op ESA’s Brand Centre en mail het ons. Zodra u de bevestiging van ESA hebt ontvangen, kunt u beginnen!”

Kijk maar eens of er iets van je gading te vinden is in het uitgebreide assortiment!