Eerste virtuele beurs ter wereld is vakbeurs voor relatiegeschenken

Wandel online rond op deze virtuele beurs met reclame-artikelen, relatiegeschenken, gifts & gadgets!

Helaas is de beurs niet meer online op dit moment

Veel showrooms, winkels, barretjes en hotels zijn al lang op het internet van binnen te bekijken. Maar PromZ.live 2018 is volgens de organisator de eerste beurs ter wereld, die geheel is vastgelegd door 360° fotografie.

Het resultaat is een soort virtuele beurs, waar je dankzij Google Street View for Business online de stands kunt bezoeken. Je wandelt door de gangpaden door met je muis te klikken op de pijlen, net als in Google Street View. In elke virtuele stand vind je een link naar de website van de betreffende exposant.

360° Tours

Echt VR is het niet. Dit is natuurlijk een fragment dat door middel van 360 graden fotografie techniek is vastgelegd. Maar het geeft bezoekers wel de kans om nog eens terug te zoeken naar die ene stand waarvan ze waren vergeten een visitekaartje mee te nemen.

Alternatief: webinars

Veel fysieke bijeenkomsen kunnen ten tijde van de coronacrisis niet meer plaatsvinden. Daardoor zijn veel (vak)beurs organisatoren druk bezig met het online aanbod van hun evenementen. Van een van onze lezers kregen we echter een leuke tip. Je kunt deelnemers, voorafgaand aan het virtuele event, een soort goodiebag / giftbox toe te sturen. Zodat men toch het gevoel heeft wat meer betrokken te zijn bij het digitale event /congres of je webinar.

Totaljobs’ Clickbeurs

Dit roept bij mij wel de volgende vraag op. Wat is de toegevoegde waarde van een virtuele vakbeurs boven een goed werkende website? In 2008 werd een soortgelijk businessconcept gelanceerd in de recruitment branche. Reed exhibitions bedacht voor hun label Totaljobs de Clickbeurs. Waarschijnlijk geïnspireerd door Second Life. De digitale loopbaan beurs was eventjes een hype, maar al snel werd het doodstil op de digitale beursvloer. Ondanks een mooie social media koppeling met Hyves, bleek dit concept geen toegevoegde waarde te hebben voor bezoekers.

Interactief

Het grappige is dat je ook sommige standhouders in hun stand ziet zitten (!) . Met een krantje of verscholen achter een laptop staan die er niet zo best op. Misschien vertrouwen zij volledig op de online conversie van hun deelname. Maar een vriendelijke glimlach of knipoog was denk ik niet verkeerd. Wat ook leuk zou zijn geweest is als er in deze standjes ook een chatbot of chatfunctie was te vinden. Of misschien een social share linkje, om het iets interactiever te maken.