Stanley Stella: hip en duurzaam promotioneel textiel merk

duurzaam promotioneel textiel merk stanley stella belgie

Als je op zoek bent naar een duurzaam promotioneel textiel merk kom je op dit moment niet om Stanley Stella heen.


Het is een relatief jong (2012), Belgisch merk voor promo textiel. Hun missie is simpel: eigentijdse kwaliteitskleding maken met respect voor mensen en het milieu. Het is een duurzaam promotioneel textiel merk dat maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer serieus neemt. Voor hun is dit niet zomaar weer een USP.

Los van alle ethische en morele waarden ziet het er super mooi uit. Tel daar hun ervaring met custom bedrukking en B2B bij op, en je begrijpt waarom deze shirts, tassen en truien zeer geschikt als relatiegeschenken zijn. Kost wat…maar dan heb je ook wat!

…contemporary quality clothes made with respect, for people, nature, and environment.

[tekst gaat verder onder foto’s]

Dealers

Stanley Stella is explosief gegroeid. Het merk telt 710 retailers. In hun derde jaar waren er in totaal 5,5 miljoen kledingstukken verkocht in Europa en een beetje daarbuiten. Alles ondanks een zeer selectieve dealer strategie. Je kunt hun kleding bijvoorbeeld – volgens de website – slechts bij 2 dealers in Nederland bestellen. Waaronder een GOTS-Gecertificeerde milieuvriendelijke zeefdrukker in Amsterdam Noord: Superette.

Heer en meester

Dit duurzame kledingmerk is vooral actief in de promotionele textiel branche. Hier zijn ze uniek vanwege de combinatie van hun stijl, en hun passie voor duurzaamheid. Wat mij betreft zijn ze in dit segment: heer en meester.

Het gros van hun textiel wordt geproduceert in Azië (China en Bangladesh). De rest komt uit fabrieken in Europa (Portugal en Turkije). Ze zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Een onafhankelijke, nonprofit organisatie die samenwerkt met fabrieken en importeurs in de textielindustrie. Hun doel is de arbeidsvoorwaarden te verbeteren van textielarbeiders. Het biologische katoen is gecertificeerd met GOTS, OCS Blended, OCS 100 en Oeko tex. In juni 2014 hebben ze zich aangesloten bij www.canopystyle.org.


Ik verwacht dat we nog veel mooie producten gaan zien van Stanley Stella in de toekomst.

Lees ook:  Classic: foute kersttrui bedrukken met logo

Foto credits: Stanley Stella

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.