DIY Milka snowglobe winactie

Maak je eigen Milka Snow Globe en maak kans op een reis naar de Alpen!

Milka zet eigen potjes in (als snowglobe knutselmateriaal) voor winactie

Het is medio november, en je kunt er niet omheen, snowglobes (sneeuwbollen) zijn onlosmakelijk verbonden aan de winter en kerst! Als je zoekt vind je 1001 ideeën om thuis je eigen snowglobe in elkaar te knutselen. Veel methodes gebruiken als knutselmateriaal oude glazen potjes met deksels. Knutselen dus, het is een manier om de verveling van het gedwongen binnen zitten met vies weer tegen te gaan…

En wat een origineel idee om daar met een challenge + winactie je merk aan te verbinden! Milka nodigt zijn klanten uit om een foto van hun zelfgemaakte snowglobe in te zenden. De winnaar (1 prijs) maakt kans op een trip naar de Alpen voor 4 personen ter waarde van maximaal € 3.000.

Winactie Milka

Als je dit jaar toch al van plan was om je eigen snowglobe te maken, dan kun je net zo goed een pot Milka Hazelnootpasta gebruiken en jezelf aanmelden voor de winactie. Laat je Facebook, Instagram, Tiktok of Pinterest gebruikersnaam en je telefoonnummer achter. Daarna hoef je alleen nog een foto van je snowglobe creatie met #milkasnowglobe, tag MilkaNL te delen op social media. De actie loopt maarliefst 4 maanden, van 1 oktober 2022 (00u01) tot 31 januari 2023 (23u59) .

Milka snowglobe maken

Lees alleen verder als je van knutselen houdt! Hoe je een Milka Snow Globe kunt maken legt het paarse chocolademerk uit op een speciale landingspagina. Zo maak je een eigen snowglobe:

Lees ook:  LU Prince x Komrads

Benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten

Zelf maken: Milka pot wordt sneeuwbol / snowglobe

 1. Lege pot Milka Hazelnootpasta met deksel

  Verwijder restjes chocoladepasta en het etiket met warm water en zeepsop. Restjes lijm van het etiket kun je verwijderen met azijn of alcohol.

 2. Miniatuurtjes / speelgoed

  Plak je versiering vast aan de bodem van je snowglobe: binnenkant deksel. Gebruik hiervoor watervaste lijm (of lijmpistool). Soldatenpoppetjes, Legopoppetjes, takjes en/of huisjes. Ik denk dat een paarse koe perfect past in een teder winters Alpenlandschap. Plunder de kinderkamer!

 3. Mix water + glycerine

  Mix 2/3 deel kraanwater met 1/3 deel glycerine of babyolie (dit maakt het water ‘dikker’ en daardoor vallen de sneeuwvlokjes langzamer!)

 4. Let it snow

  Voeg nu glitters of piepschuimballetjes als nep sneeuw toe aan je water-olie mix.

 5. Lijmen en schudden maar!

  Langs de binnenrand van het deksel breng je nu een dikke rand met watervastelijm aan. En dan: schudden maar!

Retro kerstgeschenken

Is jullie doelgroep niet zo van het knutselen, maar wel dol op retro relatiegeschenken? Dan is het een goed idee om custom made snowglobes te bedrukken als kerstgeschenk voor je personeel of als promotieartikel voor klanten. En wat dacht je van je eigen geurkaarsen bedrukken?